Door velen wordt Google+ gezien als het zoveelste mislukte ‘social’ experiment van Google. Google+ biedt echter, zeker voor zakelijk gebruik, veel toegevoegde waarde. Het is dan ook niet voor niets dat Google zich meer op deze gebruikersgroep gaat richten.

Ik zal hier niet verder gaan uitleggen wat Google+ nu ook al weer is, dat kun je immers hier lezen.

 

 

 

Interne communicatie

Wel vertel ik graag hoe Google+ gebruikt wordt binnen de organisatie waar ik werk. Hier gebruiken wij Google+ namelijk als ons primaire interne communicatie platform. Inmiddels behoort dit tot de dagelijkse routine, wanneer je een update hebt over een klant of het product waar je aan werkt dan deel je dit met al je collega’s, met je eigen afdeling of met een projectgroep. Doordat je zelf verantwoordelijk bent voor wie je in welke kring plaatst, is het heel eenvoudig om de juiste content met de juiste mensen te delen. Je kunt namelijk aangeven met welke kringen je de informatie wilt delen. Waar vroeger informatie beperkt bleef tot één afdeling of een beperkt aantal personen zie je nu vaak levendige discussies en nieuwe inzichten ontstaan door de reactie mogelijkheid. Deze manier van directe feedback helpt onze organisatie verder vooruit.

Hangouts

Een andere veelgebruikte optie is de hangout. Hiermee is het mogelijk om een video-conference te organiseren waarbij je ook een tweede scherm kunt laten zien. Op deze manier kunnen onze Belgische collega’s ‘aanwezig’ zijn bij meetings en kennisavonden en kunnen we eenvoudig bij klanten en prospects in het buitenland ‘aan tafel’ zitten. We zijn nu aan het onderzoeken of we de hangouts ook kunnen gebruiken voor gebruikerstrainingen.

Jammer voor Yammer

Door de integratie met andere Google producten biedt Google+ meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld Yammer doet. Zo kun je eenvoudig een evenement aanmaken in Google+, een bepaalde kring uitnodigen en het evenement verschijnt direct in je Google Calender. Ook kun je er voor kiezen om de foto’s gemaakt met je smartphone direct te uploaden naar Google+ om ze vervolgens weer te delen met een kring.
Google heeft al aangekondigd dat er nieuwe functionaliteit en verdere integratie met andere Google producten voor 2013 op de planning staan.De integratie met Google Drive die recentelijk gelanceerd is belooft wat dat betreft veel goeds.

 

 

 

 

0 Shares:
4 comments
  1. Ik heb ook een zakelijke versie van Google gebruikt bij het vorige bedrijf waar ik werkte. Google docs is echter een drama (met name spreadsheets). Daar heeft Microsoft dus weer echt een streepje voor op Google. Voor de rest een prima product inderdaad. Als je al Google gebruikt is integratie met Google+ logisch voor kennisontwikkeling en kennisdeling.

    1. Hoi Arvid, de Office producten van MS zijn inderdaad een stuk uitgebreider en prettiger in gebruik. Als je Google gaat vergelijken met Office 365, de Cloud oplossing van MS, dan ben ik toch blij dat wij Google gebruiken…

Comments are closed.

Dit artikel is 3.027 keer gelezen