Ik heb een moeder van 85 jaar. Toen zij zich 20 jaar geleden aanmeldde voor een cursus ‘computeren’ vond ik dat best cool.

Tegenwoordig hebben we meer contact via e-mail dan per telefoon. Aan sms’en doet ze niet want ze zet haar mobieltje alleen aan als ze de ANWB moet bellen en dan is hij meestal niet opgeladen.

Skype-hype

Een paar weken geleden was ik bij haar op bezoek. Er moest Skype geïnstalleerd worden. Ze wil de Skype-hype voor geen goud missen. Ze gaat dus nog steeds met de tijd mee en dat werkt prima zolang iemand het maar uit komt leggen. Zelf uitzoeken lukt niet meer.

Lik hier

Facebook voor oudjesEen tijdje daarvoor was mijn zus langs geweest. Zij had voor moeders een Facebook account aangemaakt. Mijn zus had de pagina van mijn moeder thuis al helemaal voorbereid met foto’s, vrienden en vind-ik-leuks maar blijkbaar was daar weinig van blijven hangen. Ze weet gewoon niet waar ze moet kijken, klikken en vooral dat ‘likken’ snapt ze niet.

Omdat ik weet dat mijn moeder het leuk vindt om haar kinderen en kleinkinderen op een afstand te blijven volgen en omdat ze gewoon rete-nieuwsgierig is, ging ik op zoek naar een cursus ‘facebooken’.

Facebook-cursus voor senioren

Zo stuitte ik op een Facebook-cursus voor senioren. Nou ja, cursus? Eerder een minivakantie zul je bedoelen! Een tweedaagse cursus waarin de oudere dames en heren leren hoe ze een profiel kunnen aanmaken, zichzelf kunnen beschrijven, foto’s kunnen toevoegen en vrienden kunnen maken. Ook de Facebook-begrippen als ‘liken’, ‘porren’ en ‘delen’ komen aan de orde.

Laura Arends is de 24-jarige initiatiefneemster van dit zalige plan waarmee zij senioren-kinderen uren en uren tijd bespaart! Laura is social media specialist en ze is slim. Tijdens haar sollicitatie bij een grote hotelketen viel haar op hoeveel senioren zich onder de vaste gasten bevonden. ‘Eén en één is drie’ dacht Laura.

Lekker weekendje weg

Facebook voor oudjesHet Facebook-arrangement beslaat in totaal drie dagen: twee cursusdagdelen en alle ruimte voor vrijetijdsbesteding of een middagdutje ☺. Het is dus een verkapt weekendje weg!

Voorlopig zijn er 6 cursusweekeinden gepland. Wil jij je ouders of opa en oma ook lekker laten bijspijkeren? Stuur ze dan een weekendje weg. Je kunt ze dan volgen op Facebook! Voor meer informatie over de cursus kun je hier kijken: Cursus Facebooken.

 

 

 

photo credit: mhofstrand via photopin cc

photo credit: kalidoskopika via photopin cc

0 Shares:
3 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 4.144 keer gelezen