Vanavond lanceert internetondernemer Gail Meyer haar nieuwe concept Any Black Dress, een website waarop vrouwen hun ideale zwarte jurkje kunnen samenstellen. Reden voor 42bis om haar een paar vragen te stellen.

Eerder een concept dan een webwinkel

Ehm, je begint een nieuwe internetwinkel? Met maatkleding? Heb je het memo niet gehad: het is crisis. 

“Het is eerder een concept dat je via het internet kunt kopen dan een product in een internetwinkel. Omdat het toch een vorm van maatkleding is zijn er ook persoonlijke contactmomenten met de klanten waardoor je niet meer kunt spreken van alleen maar een webshop. De memo heb ik ook gehad. Het is al een tijdje crisis en mensen geven minder geld uit, maar als ondernemer heb ik ervaren dat dit een uitstekend moment is om bedachtzaam te investeren in nieuwe concepten. Uiteindelijk zal de crisis voorbij zijn en zal er weer meer besteed worden. Dan zijn wij er klaar voor!”

Semi-maatkleding

Kun je kort samenvatten wat Any Black Dress inhoudt?

“Iedere vrouw hoort een Black Dress te hebben. ABD maakt dit mogelijk. Ik zou onze jurken willen omschrijven als als semi-maatkleding. De verschillende jurkdelen worden als halffabrikaat voorgeproduceerd en zijn gemaakt in de reguliere confectiematen. Later worden de twee of drie delen klantspecifiek geassembleerd. Tijdens de assemblage wordt eerst de juiste maat per deel gekozen (dit kunnen 2 of 3 verschillende confectiematen zijn) en vervolgens aan elkaar gezet.”

Het 1-2-3-principe

“Bestellen is simpel (het 1-2-3 principe):

1. de klant kiest een jurk naar haar smaak en stijl
2. de klant geeft haar maten op en eventuele opties aan de jurk en kiest een paslocatie
3. de klant vult de contactgegevens in, verstuurt de order via onze site en wij gaan aan de slag.

Zeven dagen later is de perfect passende jurk gereed!”

Behoefte aan personal touch

Waar komt het idee vandaan? Heb je marktonderzoek gedaan of is het dat je op gut feeling doet?

“Het idee zingt al tijden door mijn hoofd. Ik moest er alleen nog de juiste vorm aan geven. Ik heb onderzoek gedaan door veel vrouwen te spreken over het idee en door goed te luisteren naar hun verhalen. Telkens weer bleek dat er vraag bleef naar ‘standaard op maat’. Daar heb ik mij toen op gericht en zo is ABD ontstaan. Voor mij als bedrijfskundige is deze onderneming misschien wel het verst van mijn bed, maar wel datgene waar ik echt de meeste passie en energie in wil steken.

Het unieke aan het ABD-concept is dat er rekening gehouden wordt met de verschillende maten van het vrouwelijk lichaam en niet alleen maar met een confectiemaat. Daarnaast geven wij de klant de mogelijkheid zelf te bepalen welke soort kraag, mouw en zelfs stofsoort ze het liefst wil hebben. Tot slot mag de klant ook aangeven welke lengte de jurk mag hebben. Het ultieme stukje personal touch.”

Hoogwaardig maar bereikbaar

“Onze missie is om het voor iedere vrouw bereikbaar te maken om haar eigen, perfect passende op maat gemaakte Little Black Dress te bezitten voor een confectieprijs. Door ons ‘standaard-op-maat’ concept kunnen we dit bieden.”

Kun je een indicatie geven van wat de jurken gaan kosten?

“De jurken zullen 275 euro per stuk gaan kosten. Iedere jurk wordt helemaal op het lichaam van de klant perfect passend gemaakt inclusief de opties die de klant aangeeft. ABD maakt gebruik van mooie zware kwalitatief hoogwaardige stoffen. Plus, nog leuk om te weten, je naam word er handmatig  in geborduurd.”

Eerst Nederland, dan de rest van de wereld

De tijdelijke site is grotendeels in het Engels. Is het de bedoeling om de producten van ABD ook buiten Nederland te gaan verkopen?

“Eerst Nederland veroveren, natuurlijk, maar op de langere termijn is het inderdaad de bedoeling dat ABD ook in het buitenland wordt verkocht. De missie is namelijk ‘iedere vrouw 1 ABD’. Er komt zeer binnenkort ook een Nederlandse versie van de site. Voor de lancering is gekozen voor Engels om zo in ieder geval ook al via social media een groter bereik te hebben.”

In Nederland gemaakt

Hoe ziet de productieketen eruit? Worden de jurken straks in Nederland gemaakt? Had je contacten in de modewereld of moest je daarnaar op zoek?

“Momenteel wordt alles in Nederland gemaakt. Ik heb een zeer getalenteerde coupeuse gevonden in Maastricht. Ik had het geluk dat contact al te hebben. In de korte tijd dat ik nu actief ben voor ABD heb ik ook al via via veel mensen in de modewereld leren kennen die me ook weer doorverwijzen.”

Launch party

Vanavond is de launch party in Rotterdam. Mag iedereen komen? En kun je een tipje van de sluier oplichten over wat we daar kunnen verwachten?

“Iedereen met affiniteit voor Black Dresses en alles wat daarmee te maken heeft mag zeker komen! (zie voor de uitnodiging hier). Tijdens de launch is er ook nog een leuke verrassing, maar dat verklap ik nu nog niet…

Voor de kerst klaar

En, misschien wel het belangrijkste: worden de eerste jurkjes nog op tijd voor kerst geleverd?

“Maar natuurlijk! Ik dacht dat je het nooit zou vragen! Wij kunnen 7 werkdagen vanaf het moment dat er een keuze is gemaakt voor jurk en stof en de maten zijn opgenomen de jurk leveren. Wij zien ook graag alle vrouwen met de kerst in een mooie ABD!”

0 Shares:
Dit artikel is 2.961 keer gelezen