Pinterest is een nog altijd groeiend platform met totaal meer dan 10 miljoen gebruikers waarvan ruim 4000 Nederlanders. Door de groei in gebruikers en populariteit van Pinterest hebben al meerdere blogs een stuk gewijd aan het inzetten van Pinterest voor zakelijke doeleinden, maar hoe zit het met online profilering?

Pinterest voor werkzoekende

Of je nu freelancer bent of in-between-jobs, je kunt Pinterest goed gebruiken om jezelf te profileren.

Als je op Pinterest zoekt op ‘my resume’ krijg je duizenden hits. Helaas blijven deze in Nederland achter en dat is zonde. Applicaties zoals Vizify proberen jou als persoon te vatten in korte steekwoorden en plaatjes, want het werkt! Een visueel beeld toevoegen aan je portfolio werkt. Mensen kunnen namelijk de plaatjes snel scannen en zo een goed beeld krijgen van wie jij bent als persoon.

Maak daarom op je profiel een board aan met de naam ‘Portfolio’ en plaat hier dingen op als: je CV, social accounts, foto’s en plaatjes die jou omschrijven, referenties, filmpjes enzovoort. Zorg ervoor dat het een goede weergave is van jou al persoon. Hieronder zie je mijn Pinterest portfolio:

Ik moet eerlijk bekennen dat mijn portfolio nog wel wat werk kan gebruiken. Hij straalt nog niet echt creativiteit uit. Maar goed ik heb een baan, een hele leuke, dus ik bouw dit langzaam op voor de toekomst ;-)

Tips

  1. Pin niet je gehele CV maar pin in chronologische wijze de logo’s van de bedrijven waar je hebt gewerkt en zet eronder de informatie uit je CV. Dit kun je ook doen met je scholen, hobbies en nevenactiviteiten.
  2. Geef elk plaatje dat je post een link mee waar men meer informatie kan vinden. Dus bij referenties je Linkedin account enzovoort.
  3. Plaats de link van je Pinterest portfolio in je sollicitatie mail en op social networking accounts.
  4. Houd er rekening mee dat wanneer jij je portfolio wereldkundig gaat maken mensen ook op je andere board terecht kunnen komen. Hou deze dus ook netjes.
0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 5.219 keer gelezen