Lig jij ook altijd helemaal dubbel bij Wipeout? Nu kun je het ook zelf spelen, en wel zonder nat en vies te worden.

Wat is Wipeout?

Even een kleine introductie voor de mensen die deze geniale show niet kennen (bestaan die mensen dan?). Wipeout  is een televisieprogramma dat in 2008 in Amerika is gelanceerd. Vervolgens is het naar verschillende landen overgewaaid en sinds 2009 is er ook een Nederlandse versie. In het programma strijden vierentwintig kandidaten om een geldprijs, die ze kunnen winnen door het snelst een parcours af te leggen. Het parcours bestaat uit veel bizarre obstakels en ronddraaiende stootkussens, waarbij de kandidaten vooral heel vaak in het water vallen. De kandidaten zijn vaak nog extremer dan de obstakels die ze moeten overwinnen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=obHBoaQKCsc

Op de iPad

Nu is er dus ook Wipeout voor op de iPad. In de app kun je een karakter en een helm uitkiezen. Daarna moet je je poppetje besturen om hem of haar over het parcours te leiden. Je moet rennen, springen en uitkijken dat je niet in het water valt. Voor spectaculaire moves en ook als je geraakt wordt door de ronddraaiende stootkussens krijg je extra punten, waarmee je andere karakters of helmen kunt kopen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=4ccB46jDR4U

The winner takes it all

De parcoursen zijn hetzelfde als in de tv-show, dus als trouwe fan herken je ze natuurlijk allemaal. Je krijgt drie kansen om het parcours af te leggen, daarna ben je af. Uiteindelijk wil je natuurlijk zo snel mogelijk het parcours afleggen om te laten zien dat jij de beste bent!

Kosten

De app kost $1,99, wat nog best te doen is. Helaas krijg je daar lang niet alles voor. Voor veel extra mogelijkheden en op een gegeven moment zelfs om verder te komen, moet je binnen de app weer extra betalen. Een groot nadeel als je eindeloos uitglijders wilt maken.

Liever lui dan moe?

Mocht je toch liever toekijken en van het commentaar van de presentatoren en de paint-tekeningen erbij willen genieten, dan kun je altijd nog op zaterdag op RTL5 de tv-uitzendingen bekijken.

0 Shares:
Dit artikel is 2.331 keer gelezen