Oké het is pas Oktober maar ik kwam deze App tegen en ik kan het niet laten om het toch met jullie te delen. Voordat je het weet is het weer winter; sneeuw, autoruit krabben, gladde wegen, meer files, lange reistijd en te laat op het werk. Het reclamebureau Boondoggle had hier ook last van, tijd voor een oplossing!

Tijd voor actie

Boondoggle kreeg in de winter regelmatig mailtjes van werknemers dat ze later waren of thuis gingen werken door het slechte weer. Gladde wegen, te lange files en ingesneeuwde auto’s.  Het management van het reclamebureau vond het tijd om dit aan te pakken; De winter wake-up App. De naam zegt het al, een App die je wakker maakt in de winter.

Hoe werkt het?

Eigenlijk is het heel simpel en lijkt het op de normale wekker van je telefoon. Het verschil is dat je ook kunt aangeven hoeveel minuten de wekker eerder af moet gaan als je de autoruit moet krabben of als het gesneeuwd heeft die nacht.

 

De App bekijkt de weerberichten/radar en jouw locatie. Op die manier kan de App inschatten of het heeft gesneeuwd en gevroren. In de App kun je zelf instellen hoeveel minuten je eerder wakker wilt worden gemaakt als het gevroren heeft en hoeveel minuten eerder als het gesneeuwd heeft. Zo heb je genoeg tijd om je auto sneeuw/ijs vrij te maken!

Is er een enorme sneeuwstorm geweest en is de kans groot dat je auto is ingesneeuwd?  Dan kun je ook aangeven dat je wekker niet af moet gaan, zodat je lekker in je warme bedje kunt blijven liggen en bijvoorbeeld op zaterdag gaat werken. De App is verkrijgbaar voor zowel Android als Iphone.

De onderstaande video legt het concept nog eens goed uit:

Winter, kom maar op! Met deze App zijn we er wel klaar voor.

0 Shares:
Dit artikel is 3.506 keer gelezen