De meest gedeelde emotie op Twitter blijkt “Ik mis je” te zijn. En dat delen we dan ook het liefst ‘s nachts, als we op bed liggen en niet kunnen slapen.

Op 14 oktober lanceerde PostNL de website Uithethart.nu. Daarop werden twee weken lang alle tweets verzameld die gebaseerd waren op een emotie. Zo kun je per dag zien hoe Nederlanders zich voelden. De tweets werden verdeeld in tien categorieën: bang, ellendig, droevig, boos, uitbundig, lief, tevreden, onzeker, verrast en blij.

Uitbundig

Uit zo’n 500.000 tweets in twee weken concludeert PostNL dat we op vrijdagochtend massaal zin hebben in het weekend, op zondagavond in een melancholische bui belanden (zou een bepaald tv-programma soms dit soort gevoelens opwekken?) en dat we ‘s avonds vooral verdrietig zijn. Maar over het algemeen waren we de afgelopen twee weken vooral uitbundig. En de meest gedeelde emotie is dus dat we iemand missen.

Persoonlijke verrassing

Op de site kun je ook reacties achterlaten op de berichten. Het mooiste bericht wordt de volgende dag verrast met echte post. Alle reacties worden overgeschreven op een kaartje en persoonlijk overhandigd aan de afzender van de tweet. Jawel, door Nicolette van Dam!

Slimme marketing

Deze grote reclame-actie voor postkantoor.nl is natuurlijk een slimme zet van PostNL. Juist door het inzetten van hun ‘vijand’ de social media promoten ze het versturen van echte post.

Twijfelachtig

Bij het bekijken van de tweets viel me onder andere op hoe slecht het gesteld is met het Nederlands van de gemiddelde tweep, dat heel veel mensen moe zijn (het was dan ook zaterdagochtend) en dat iedere tweet waarin het woord ‘dom’ voorkomt als onzeker bestempeld wordt. Verder vraag ik me af hoe de categorisering van de emoties tot stand is gekomen. Ik zag bijvoorbeeld onder de categorie ‘verrast’ de tweet: Egt moe eigelijk #wtf, onder ‘droevig’: omg ik ben jaloers =P en onder ‘lief’: K hou van je maar er moet ieg iets gebeuren anders stopt het.. :(

Blij

Bij deze tweet begreep ik dan wel weer meteen waarom die onder de categorie ‘blij’ werd geschaard: ik ben blij, blij, blij, blij.

 

0 Shares:
Dit artikel is 2.318 keer gelezen