Gebruik jij losse programma´s als je een website bouwt? Via Firefox kun je veel benodigde functies rechtstreeks in je browser gebruiken. Dat spaart tijd!

Je kunt natuurlijk in de uitgebreide Firefox-catalogus kijken waarin alle add-ons zijn opgenomen. Hier zoek je in verschillende categorieën naar add-ons die het beste bij jou passen. Wil je snel aan de slag, kijk dan of je hier iets van je gading vindt, speciaal voor de webbouwer geselecteerd.

Met een klik op de afbeelding ga je rechtstreeks naar de toelichting in de Firefox-catalogus.

Sla je slag

WikiLook Weet je de betekenis van een woord niet? Zoek snel de toelichting met SHFT of CTRL + rechtermuis. De toelichting verschijnt gewoon in hetzelfde venster, een nieuw tabblad openen is dus niet nodig.
RightToClick Gewoon tekst en afbeeldingen met rechtermuisklik selecteren, ondanks vervelende scripts die dat proberen te blokkeren
 Capture & Print  Selecteer een gedeelte van een webpagina en print deze.
 Measure It Met deze liniaal kun je snel de pixelbreedte en -hoogte van willekeurige elementen op een webpagina bepalen.
 HTML Validator De validator laat in de statusbalk zien of het fouten in de HTML van de webpagina heeft gevonden en lokaliseert deze voor je.
 ColorZilla Snel de kleurcode van een bepaalde kleur vaststellen; ook bij hoveren boven links. Mét DOM kleurenanalyse.
 CoolPreviews CoolPreview laat in een afbeelding zien naar welke webpagina een link verwijst. Zo zie je snel of je echt moet doorklikken.
 Firebug Firebug is onmisbaar in deze top tien. Je kunt hiermee snel elementen in een website bekijken (HTML, CSS, scripts, DOM, etc.). De resultaten worden in een praktisch venster onderin de browser getoond.
 Font Information Selecteer een tekst en ontdek via rechtermuisklik welk font er is gebruikt.
 Adblock Plus Weg met reclame.

Ghostery

Als extraatje: Ghostery. Het is weliswaar geen specifieke Firefox-add-on, maar ik kan deze browseruitbreiding van harte aanraden. Het programma ziet de onzichtbare webtags, bugs, etc. Het laat je zien welke advertentienetwerken er actief zijn op de sites die je bezoekt en schakelt deze uit. Ghostery is adware-, spyware-, en malwarevrij.

Meer add-on’s

Je wilt nog tien extensies zien die worden aanbevolen? Kijk eens hier extensie-top-10 op gratissoftware.nu.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 3.163 keer gelezen