Soms heb je van die dagen… je concentratiespanne toont sterke gelijkenis met die van een garnaal. Of goudvis. En je moet nog snel iets afmaken voor je naar een afspraak moet. In je rechterooghoek zie je een mailtje binnenkomen. Even kijken… En daar begint je Skype icoontje te flikkeren, zou dringend kunnen zijn, dus ook maar even checken. Terug naar wat je aan het doen was. Eeeehm, wat was dat ook alweer… O ja, je moest nog even snel iets afmaken… STRESS!

Een keyboard dat je door heeft

Komt het je bekend voor dat je in een situatie als hierboven omschreven, uiteindelijk als een idioot op je toetsenbord zit te rammen? Totdat collega’s grappen gaan maken over je excessieve tikgedrag?

In Japan hebben twee ontwikkelaars aan de Graduate University of Advanced Studies daar het volgende op bedacht: een matje wat je onder je toetsenbord legt. Niet om het geluid te dempen, maar het matje detecteert aan de hand van harder typegedrag hoe druk je bent. Als je keyboard denkt dat je niet in de gelegenheid bent gestoord te worden door emails of chatberichten, zet het alle notificaties uit. Handig toch?

Het matje is weliswaar gepresenteerd op de Ro-Man conference in Parijs, maar het is helaas nog niet op de markt.

Toch rust op je computer?

De meeste notificaties kun je ook handmatig uitzetten:

  • In Outlook 2007 is die optie te vinden onder: Extra, Opties, tabblad Voorkeuren, Emailopties, Geavanceerde opties
  • Bij je Facebookchat zit het onder Opties (tandwieltje), Chatgeluiden
  • Skype kun je op ‘Don’t disturb’ zetten (of gewoon uitloggen)
  • Msn en GoogleTalk hebben ongetwijfeld een knop met instellingen waar dit aan te passen is en je telefoon kun je op stil zetten.

Ik moet zeggen: mij bevalt het prima zonder al die bliepjes, pingeltjes en pop-ups.

 

 

0 Shares:
Dit artikel is 2.844 keer gelezen