Ik kreeg laatst een mailtje van Rick! Hij wilde mij begroeten met een “secret handshake” alleen heeft hij die nog niet.

Ohw.. Je kent Rick nog niet? Rick is van Pinerly! Pinerly meet je inspanningen op Pinterest. Pinerly is nog niet open voor het grote publiek. Rick doet zijn uiterste best het zo snel mogelijk te regelen, meldde hij mij. Graag vertel ik jou alvast wat het is.

Pinerly geeft je een aantal tools om je visuele content op Pinterest te marketen. Met Pinerly creëer je een campagne die vervolgens op Pinterest wordt geplaatst. Rick zorgt dan voor een analytisch inkijkje. Ik noem het bewust een inkijkje, want Pinerly zit nog in de Bèta-fase en heeft nog lang niet de potentie die het zou kunnen hebben. Gelukkig ziet Rick dat ook.

Rick

 

“Our goal for Pinerly is to continue building the most comprehensive tools to help you optimize your marketing strategy for social media sites.”

Campagnes creëren en meten

Momenteel meet Pinerly alleen campagnes die gemaakt zijn via Pinerly. Een campagne is exact hetzelfde als een pin die je plaatst op Pinterest. Het heeft de volgende ingrediënten nodig:

  • Een afbeelding
  • Een bron (URL)
  • Een omschrijving

Een campagne die je via Pinerly op Pinterest plaatst, ziet er ook precies hetzelfde uit zoals iedere pin met de extra mogelijkheid om makkelijk click throughs, re-pins en likes te meten en te vergelijken.

Een click through betekent dat een gebruiker op je pin heeft geklikt en uitkomt op de door jou ingevoerde URL.

Analytische tool voor je campagnes

Gebruik het tabblad “Pinalytics” om in real time informatie te krijgen over je click throughs en om je eigen campagnes te vergelijken met elkaar.

Door je content, grootte van je foto, omschrijving, boards, tijden van je posts en accounts te vergelijken, kan het je helpen je campagnes aan te passen zodat je het beste resultaat bereikt. Je ziet dus gelijk wat werkt in je Pinterest strategie.

Rick

 

“We’re confident that by providing you with the information you need, you will be able to optimize your posts and increase your returns.”

Rick gaat Pinerly nog meer integreren met Pinterest, beloofde hij mij in zijn mail. In de toekomst is het ook mogelijk om pins die via Pinterest zijn geplaatst te analyseren en te vergelijken. “Als je het niet kan meten dan is het een hobby.”

Voorgestelde content en gebruikers

Volgens Rick is goede content en de juiste mensen volgen de basis van Pinterest. Daarom zoekt Pinerly naar de meest prachtige producten, foto’s en plaatsen op het web, zodat jij meer tijd hebt om het gesprek aan te gaan met je volgers of klanten.

Bij Pinerly willen ze je het makkelijker maken om deze terugkerende taken uit te voeren zodat jij je kan focussen op het plaatsen van de meest relevante content.

Optimaal gebruik maken van Pinerly

Doordat Pinerly nog in de bèta-fase is, geldt er een wachtlijst. Maar ben je eenmaal toegelaten, dan staan Rick en het Pinerly Team voor je klaar. Met nuttige tips over SEO, campagnes, het gebruik van Pinterest en de communicatie met volgers of klanten.

Rick’s tricks:

  • Zoek interessante personen op Pinterest uit jouw branche en re-pin gerelateerde content.
  • Nodig al je nieuwsbrief lezers uit om je te volgen op Pinterest. Ze vinden het toch al leuk om over je te lezen, nu kunnen ze je interesses zien.
  • Creëer originele content, zoals een modedesign, een handleiding of een infographic. Plaats het op je website en pin het.
  • Promote een lifestyle, niet een product. Mensen vinden vaak het gevoel wat een product geeft beter dan het product zelf.
  • Maak nieuwsgierig. Gebruik een afbeelding die op het eerste gezicht misplaatst is en leg het uit in de beschrijving. Mensen zijn nieuwsgierig van aard. Gebruik het in je voordeel.
  • Pin op zaterdagochtend. De woensdagen doen het ook goed.
  • Omdat Pinterest gaat om de plaatjes, kun je ook tekst in je plaatjes verwerken in plaats van alleen in de beschrijving.

Kortom

Pinerly lijkt mij handig wanneer je zaken op Pinterest meetbaar wilt maken. Het is nog wel erg basis, maar Rick is ook gek op feedback. Sterker nog, het Pinerly Team zal het je regelmatig vragen. Zelf vind ik de mogelijkheid om je afbeelding te pimpen erg leuk. Een beetje gejat van instagram, maar ach…

0 Shares:
Dit artikel is 4.187 keer gelezen