Als een liefhebber  van lekker eten en koken, struin ik graag naar recepten. Om je een beeld te geven: Het nadenken over het kerstmenu is al begonnen ;). Alle kookboeken door om tot de juiste combinatie van gerechten te komen. Maar wanneer ik ook doordeweeks een keer wat ‘anders’ wil maken en niet te veel wil na denken, zijn de recepten websites een geweldige uitkomst. Kijk in je koelkast, tik de ingrediënten in die je nog hebt liggen en TADA!!! De recepten komen naar voren, mits je niet een te exotische combinatie van ingrediënten hebt gekozen.

The World Wide Web staat inmiddels vol met websites over koken, eten, recepten, restaurants, etc. Hieronder mijn top 5 over recepten/eten/koken:

1. Culy:

 My all time favorite! Inspiratie voor gewone gerechten, maar juist ook voor simpele leuke alternatieven. Daarnaast besteedt het aandacht aan nieuwe producten & gadgets op het gebied van eten & koken. Als je na het bekijken van de recepten nog steeds geen idee heb wat je wilt koken, kan je hier ook kijken voor leuke restaurantjes of cafés. Een website vol inspiratie!

culy.nl

2. Okoko recepten:

Een brede variëteit aan recepten met verschillende moeilijkheidsgraden. Mensen kunnen het zelf insturen, maar ze beschikken ook over een grote hoeveelheid recepten van topchefs. Dus wil je je kook-skills tot een hoger niveau hoger tillen, kan je hier leuke gerechten vinden. De site biedt verschillende menu’s. Het enige nadeel van deze website is dat het duidelijk is dat een deel van de artikelen gesponsord is door producten.

okokorecepten.nl

3. Smulweb:

Begonnen als receptensite, maar inmiddels biedt de website ook veel informatie over restaurants, leuke acties en het heeft zelfs een eigen TV kanaal. Ook deze website heeft een groot aanbod aan recepten, ingezonden en verzameld door gebruikers. Een van de pluspunten van deze website is dat je reacties kan geven op elk recept, waardoor er soms hele goede suggesties naar voren komen om het recept net even wat lekkerder te maken.

smulweb.nl

4. Allerhande:

Albert Heijn had de Allerhande al deels geïntegreerd met de rest van de recepten site, binnenkort zullen alle recepten naar Allerhande verhuizen. Op deze pagina vind je suggesties over wat je vandaag kunt gaan eten, recepten zoeken aan de hand van ingrediënten/menu gang/etc. en het biedt ook instructie-video’s over hoe je bepaalde basisvaardigheden of geavanceerde kooktechnieken kunt toepassen.

ah.nl/recepten

5. Voedingscentrum:

Het Voedingscentrum biedt verschillende recepten die gezond zijn. Naast een duidelijke notatie van alle ingrediënten en hoeveelheden, worden de recepten in verschillende categorieën ingedeeld zoals bijvoorbeeld balansdag / eenpansgerecht etc. Aan het einde van het recept staat een menu-suggestie, die de maaltijd vaak wat uitbreidt. Zeer geschikt voor mensen die op hun voeding willen letten, de voedingswaarde staat namelijk ook altijd goed aangegeven (voor de basis & voor het gerecht met uitbreiding).

voedingscentrum.nl/recepten

0 Shares:
5 comments
  1. Als ik er een app aan toe mag voegen? De AH appie app is echt geweldig, daar staan ook de genoemde Allerhande recepten in. Het handige is dat je direct de boodschappen op je mobiel hebt en je de producten kunt sorteren op de loopvolgorde door de winkel :) #superhandig

  2. Hoi,

    Naast deze grote sites zijn er vele interessante food blogs met unieke content. De persoonlijke vorm maakt lezen en koken van recepten van deze blogs nog leuker. De kleine blogs hebben het wel moeilijk tegen de grote sites. Vorig jaar ben ik daarom gestart met http://www.culi-blog.nl. Het is een verzamelplaats voor culinaire bloggers en hun lezers. Ik hoop dat je na het bekijken van de site bereid bent om ons in je overzicht op te nemen.

    Vriendelijke groet,

    Rogier van Hamburg

Comments are closed.

Dit artikel is 6.976 keer gelezen