Na het volgen van bedrijven, groepen of een bepaalde industrie is het nu ook mogelijk om personen te volgen op LinkedIn.

Top Influencers

Voordat je enthousiast je Twitter account opzegt: het gaat vooralsnog om 150 personen die LinkedIn aangemerkt heeft als Tought Leading Influencers. Denk hierbij aan mensen als Richard Branson, Barack Obama en Boris Veldhuijzen van Zanten. Maar er is goed nieuws,  je kunt je via dit formulier aanmelden als Top Influencer. LinkedIn wil de lijst namelijk snel uitbreiden met nieuwe namen.
Helaas is er verder geen informatie beschikbaar over de selectiecriteria en de te volgen procedure. Wel vragen ze een voorbeeld van eerdere publicaties.

Nieuwe weg

De weg die LinkedIn is ingeslagen, lijkt zich steeds meer te richten op het delen van kennis en informatie. Het aanpassen van de bedrijfspagina’s met een prominente plek voor status updates en de reactiemogelijkheden maakt duidelijk dat LinkedIn zichzelf meer aan het positioneren is als een plek om te informeren en communiceren.
De erg mooie iPad app is natuurlijk al geoptimaliseerd om content tot je te nemen. De mogelijkheid om je te abonneren op content van 150 Tought Leasdership Influencers, en de al aangekondigde uitbreiding van deze mogelijkheid, is een volgende stap in deze strategie.

Goede zaak

Wat mij betreft is het een goede zaak dat LinkedIn zich telkens opnieuw ontdekt en toegevoegde waarde wil bieden aan zijn ruim 175 miljoen leden.
Ik kijk dan ook nieuwsgierig naar de toevoegingen op de lijst en ben benieuwd welke Nederlandse Top Influencers zich aanmelden.
Suggesties zijn welkom in de comments hieronder.

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 2.772 keer gelezen