Je kunt discriminatie voortaan melden via een speciale app. En dat is nodig, want nu wordt een incident vaak niet geregistreerd of aangegeven bij de politie. 

Minister Leers van Immigratie, Integratie en Asiel heeft de app “Discriminatie melden” gelanceerd. De toepassing staat nu ook op zijn eigen mobiele telefoon geïnstalleerd, liet de minister weten. De app werd ontwikkeld in opdracht van de Landelijke Brancheorganisatie van Antidiscriminatiebureaus. Leers verstrekte 14 000 euro subsidie voor promotie via posters, internet en kaarten.

Achtergronden

Er zijn vorig jaar 6300 meldingen over discriminatie geregistreerd bij de Anti Discriminatie Bureau’s. Dit aantal is slechts het topje van de ijsberg, want uit onderzoek blijkt dat etnische minderheden, homoseksuelen, gehandicapten en vrouwen er nog veel vaker last van hebben. Zo’n 30 tot 40 procent wordt jaarlijks gediscrimineerd. Deze incidenten komen niet aan het licht, doordat veel mensen niet weten waar ze met hun verhaal terecht kunnen.

Hoe de app werkt

Ten eerste kiest de gebruiker van de app uit een vorm van discriminatie, bijvoorbeeld: etnische afkomst, homoseksualiteit of ziekte. Vervolgens kan hij of zij een foto uploaden, als bewijsvoering. De app registreert de postcode van uitgaansgelegenheden die om dubieuze redenen bezoekers weigeren.

Je kunt de app downloaden via de Apple Store en de Android Market, voor zowel smartphones als tablets.

0 Shares:
Dit artikel is 2.490 keer gelezen