Nadat de Canadese tiener Amanda Todd een foto van haar borsten naar een vreemde stuurde, was haar leven nooit meer hetzelfde. Deze onbekende man, publiceerde die foto op internet, nadat hij haar probeerde te chanteren door te dreigen de foto te publiceren als Amanda geen “showtje voor hem wilde opvoeren.”

In de jaren die erop volgde werd Amanda heftig gepest. Zo heftig dat ze keer op keer van school veranderde en langzamerhand van een blije tiener veranderde in een depressief meisje dat zichzelf sneed in een poging controle over haar leven te behouden.

Maar zelfs een nieuwe school, een nieuwe staat en een nieuwe start hielpen Amanda niet. Ook daar vond het internet en de foto haar weer. In september maakte Amanda de video die je hieronder ziet. Op 10 oktober pleegde Amanda zelfmoord. In de video vertelt ze haar hele verhaal. Een verhaal over een tiener, de domme fouten die ze (horen te) maken en de ultieme straf die ze ervoor betaalde.

 

Zelfs nog na haar dood houdt het pesten niet op. Volgens berichten in Canadese kranten worden door bullies op de herdenkingspagina die voor haar is gestart op Facebook berichten geplaatst met onaangename inhoud zoals “maar goed dat ze dood is…” en meer van dat soort boodschappen. Amanada’s moeder hoopt dat de video van haar dochter bijdragen aan een einde aan Cyberbullying: “Dat zou Amanda gewild hebben”.

De Canadese politie heeft voor tips over de omstandigheden die leidden tot de dood van Amanda een speciaal e-mailadres in het leven geroepen en een team van agenten op de zaak gezet.


Geschreven door