Nadat de Canadese tiener Amanda Todd een foto van haar borsten naar een vreemde stuurde, was haar leven nooit meer hetzelfde. Deze onbekende man, publiceerde die foto op internet, nadat hij haar probeerde te chanteren door te dreigen de foto te publiceren als Amanda geen “showtje voor hem wilde opvoeren.”

In de jaren die erop volgde werd Amanda heftig gepest. Zo heftig dat ze keer op keer van school veranderde en langzamerhand van een blije tiener veranderde in een depressief meisje dat zichzelf sneed in een poging controle over haar leven te behouden.

Maar zelfs een nieuwe school, een nieuwe staat en een nieuwe start hielpen Amanda niet. Ook daar vond het internet en de foto haar weer. In september maakte Amanda de video die je hieronder ziet. Op 10 oktober pleegde Amanda zelfmoord. In de video vertelt ze haar hele verhaal. Een verhaal over een tiener, de domme fouten die ze (horen te) maken en de ultieme straf die ze ervoor betaalde.

 

Zelfs nog na haar dood houdt het pesten niet op. Volgens berichten in Canadese kranten worden door bullies op de herdenkingspagina die voor haar is gestart op Facebook berichten geplaatst met onaangename inhoud zoals “maar goed dat ze dood is…” en meer van dat soort boodschappen. Amanada’s moeder hoopt dat de video van haar dochter bijdragen aan een einde aan Cyberbullying: “Dat zou Amanda gewild hebben”.

De Canadese politie heeft voor tips over de omstandigheden die leidden tot de dood van Amanda een speciaal e-mailadres in het leven geroepen en een team van agenten op de zaak gezet.

0 Shares:
5 comments
 1. Wou dat ik in Amerika woonde om haar uit haar shit te helpen… Niemand verdient het zo behandeld te worden

 2. Wat intens triest. Zo'n jong meisje, zo onzeker, zo kwetsbaar… Zijn mensen dan echt zo laf..? Niet te begrijpen.

 3. Wat intens triest. Zo'n jong meisje, zo onzeker, zo kwetsbaar… Zijn mensen dan zo laf, dat niemand het voor haar opnam..? Onbegrijpelijk.

 4. Iedereen heel eerlijk ik snap het ! het is verschrikkelijk ! maar ik ken mensen die precies het zelfde mee hebben gemaakt ! Maar zelfmoord is well heel erg overdreven ! Verder is dit natuurlijk verschikkelijk

 5. Overdreven?weet jij wat er door zo'n meid heengaat?
  Al diegene die pesten,zouden ze echt een tijd eenzaam moeten opsluiten.
  Ik ben moeder van 5 kids,en als er ooit 1 van mij gepest zou worden,zou ik die pesters eigenhandig opzoeken.
  En als mijn kids een ander zouden pesten,waren de rapen echt gaar.Die zou ik me eigenhandig voorknopen.Dus het is ook een taak van ouders en de maatschappij om kinderen die gepest worden te beschermen.
  Ik vind dat diegene die haar tot zo'n wanhoopsdaad hebben aangezet,vervolgd moesten worden en zwaar gestraft.
  En we weten allemaal dat pesters losers en lafbekken zijn.Alleen jammer dat men toekijkt.meelacht,een mening heeft en niets doet

Comments are closed.

Dit artikel is 10.317 keer gelezen