Ik ben geen vormgever, ook geen photoshop-expert, maar wel altijd jaloers op die mooie infographics die iedereen maakt. Dus toch maar eens op zoek gegaan naar een mooi programma of een handige tool om me te helpen om ook mooie infographics te maken.

Visual.ly

Visual.ly is een gratis tool waarmee je een aantal voorgeslecteerde infographics kunt samenstellen. De site is vooral opgezet voor vormgevers, die hier een account kunnen aanmaken en hun infographics onder de aandacht kunnen brengen. Het lijkt er wel op dat Visual.ly steeds een nieuw template toevoegt dat je dan kunt gebruiken. Nu kun je bijvoorbeeld een infographic over jouw facebook-gebruik in elkaar zetten.

Picktochart

Wanneer je kiest voor een gratis profiel bij Picktochart kun je gebruik maken van 6 templates. Voor 29 dollar per maand heb je de beschikking over veel meer templates en krijg je ook het watermerk van Picktochart niet meer in jouw infographic. Picktochart werkt echt heel eenvoudig. Download een template en pas deze naar eigen inzicht aan. Je kunt de kleuren aanpassen, het lettertype en je kunt heel makkelijk grafiekjes toevoegen. Een goede tool om je eerste eenvoudige infographic in elkaar te klikken.

Easel.ly

Easel.ly is nu nog in beta, maar het belooft een mooi porgramma te worden om je verhaal te visualiseren. Je kiest een template en kunt makkelijk alle plaatjes en teksten aanpassen. Het eindresultaat kun je downloaden of op de server van Easel.ly laten staan.

Infogr.am

Infogram geeft gratis een paar voorbeelden van grafieken in een bepaalde opmaak die je makkelijk kunt aanpassen qua kleur en zo kunt gebruiken in je eigen infographic.

HohliCharts

Met Hohlicharts maak je makkelijk diagrammen en grafieken. Je kiest een manier van opmaak voor je grafiek, voert de labels en de data in en voila je hebt een prachtige grafiek die je kunt gebruiken.

AmCharts

Met AmCharts maak je makkelijk een mooi opgemaakte grafiek, in html of flash. Je krijgt meteen de juiste code die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een website.

Google Charts tool

Ook met de Google Charts tool maak je in een handomdraai de mooiste grafiekjes die je makkelijk kunt hergebruiken.

Wordle

WordleMet Wordle maak je woordwolken. Ja, het is net zo leuk als het klinkt. Je geeft een tekst of een url op en dan wordt er een woordwolk gemaakt die je qua kleur en lettertype kunt aanpassen. Grappig!

Archive

Natuurlijk wil je in je infographic alleen de leukste plaatjes en de beste icoontje gebruiken. Op Icon Archive vind je ruim 300.000 icoontjes die je kunt gebruiken. Nuttig!

Inkscape

Ben je zelf wel handig en kun je al lang je eigen infographics maken, misschien heb je dan toch nog wel wat aan Inkscape. Inkscape is een gratis vectortooltje waarmee je je eigen afbeeldingen kunt maken. Het kan veel dat programma’s als illustrator en Corel Draw ook kunnen, maar het is wel gratis.

Misschien weet jij ook nog wel een handige tool die ik kan gebruiken om mijn eigen infographics te maken?

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 45.168 keer gelezen