Hou jij ook niet zo van tandenpoetsen? Deze tandenborstel probeert het leuker te maken.

Voor veel mensen is tandenpoetsen een klusje dat het liefst zo snel mogelijk voorbij moet zijn, iets wat even snel moet gebeuren voor het slapengaan. Bij de tandarts of mondhygiënist aangekomen horen ze dan dat ze toch iets vaker moeten flossen. En die ouderwetse tandenborstel kan ook echt niet meer, een elektrische is veel beter. Die mensen knikken dan ja en amen, flossen misschien drie keer en gaan daarna weer verder als altijd. (Dat ‘die mensen’ bestaan weet ik omdat ik er zelf zo een was.)

Tandenborstel met app

Maar het kan ook anders. Overal is tegenwoordig wel een app voor te vinden, dus waarom niet voor zaken als tandenpoetsen? Met de Beam toothbrush hoef je niet meer zelf na te denken over hoe je je tanden goed poetst. In de tandenborstel zitten sensoren die beoordelen of je wel goed en lang genoeg poetst. De gegevens worden naar de app verstuurd en er worden mooie grafieken van je tandenpoetsgedrag gemaakt. Voordat je naar de tandarts gaat, stuur je hem of haar het verslag en je tandarts ziet direct of je wel goed je best doet.

Bron afbeelding: Beam Technologies

Beloning voor goed poetsgedrag

In de app kun je zelfs doelen opstellen, zoals twee weken lang iedere dag twee keer poetsen, of in dertig dagen twee uur lang poetsen (wat natuurlijk gelijk staat aan twee keer per dag twee minuten poetsen). Als je je doel gehaald hebt, geef je dat aan op de app en krijg je real world incentives. Wat die real world incentives zijn is helaas niet echt duidelijk. Een gratis bezoekje aan de tandarts zou ik wel een mooie beloning vinden.

Bron afbeelding: Beam Technologies

Geen smoesjes meer

Deze tandenborstel met app is vooral handig om ervoor te zorgen dat je kinderen hun tanden goed poetsen. Bij de tandarts kun je in ieder geval niet meer met smoesjes aankomen dat je niet wist hoe, hoe vaak of hoelang je je tanden moest poetsen!

0 Shares:
Dit artikel is 2.488 keer gelezen