Hoor je jezelf soms ook klagen over first world problems? Je weet wel zaken zoals: “ik háát het dat mijn telefoon zo snel leeg is.” of “Wát??? De trein is 5 minuten te laat.”

Hoe irritant dat soort zaken ook zijn, het zijn het type problemen waarvoor je dankbaar mag zijn dat je ze kúnt hebben. In sommige delen van de wereld is de trein niet zo’n punt (want die is er niet), maar hebben mensen niet eens voldoende schoon drinkwater.

WaterisLife, een organisatie die zich inzet voor toegang tot schoon drinkwater, besloot de hashtag #firstworldproblems – die op Twitter vaak wordt gebruikt om te klagen over onzin – te gebruiken om echte wereldproblemen op de kaart te zetten. Zij lieten Haïtianen de tweets oplezen. Haïti is een van de armste landen ter wereld en de bevolking daar ambieert zulke simpele problemen te hebben als wij. Zet je aan het denken? Of wel!

httpv://www.youtube.com/watch?v=fxyhfiCO_XQ

0 Shares:
Dit artikel is 2.683 keer gelezen