Facebook heeft aangekondigd dat binnenkort een nieuwe feature het levenslicht zal zien: Facebook Gifts. Hiermee kun je echte cadeaus sturen naar je virtuele vrienden. Cadeaupartners zijn onder andere Starbucks en 1-800-Flowers.

Hoe gaat het werken?

  1. Je kiest een cadeautje uit voor een vriend, bepaalt of je direct wilt betalen, of pas als je vriend het cadeautje heeft geaccepteerd.
  2. Je vriend krijgt vervolgens een melding van het presentje, kan zijn afleveradres invoeren en eventueel jouw cadeautje inruilen voor iets anders. Dit laatste vind ik overigens praktisch (als ontvanger), maar toch wat charme (als gever) wegnemen. Gij zult een gegeven paard tenslotte niet in de bek kijken. Maar dat terzijde.
  3. Als laatste wordt het cadeautje in real life bezorgd op het adres wat de ontvanger heeft opgegeven.
In deze video wordt het allemaal uitgelegd.

httpv://www.youtube.com/watch?v=202-k33Qzno

Nog niet in Nederland

Voorlopig zal Facebook Gifts nog niet in Nederland beschikbaar zijn, want het wordt eerst getest in Amerika. Met de hoeveelheid mensen die Facebook gebruiken als verjaardagskalender, lijkt het een schot in de roos. En een aardige aanvulling op het verdienmodel van Facebook. Als men het tenminste aandurft creditcardgegevens te delen met een netwerk dat geen vlekkeloze reputatie heeft als het gaat om bescherming van persoonsgegevens.

En de vraag is of je er als cadeau-gever weg mee kunt komen… De vergelijking met het last-minute bloemetje van het tankstation is toch snel gemaakt…

Kortom: zou jij overwegen Facebook Gifts te gebruiken?

 

0 Shares:
Dit artikel is 1.879 keer gelezen