Iedereen heeft er wel eens last van; pijn in je rug door een hele dag verkeerd staan of zitten. Of je nu veel achter de computer zit of een kapper bent die veel staat, je hebt vaak niet door dat je een verkeerde houding hebt met als gevolg pijnlijke spieren en zelfs rugproblemen. Lumoback helpt je houding te verbeteren!

Lumoback is een handige ondersteuning die je helpt de juiste houding aan te nemen en je corrigeert als je verkeerd staat, zit, loopt, rent of ligt! Zelf ben ik ook iemand die snel in een verkeerde houding zit of staat en met mij nog vele anderen, genoeg redenen dus om dit nieuwe product eens goed te bekijken.

Hoe werkt het?

Lumoback is dunne band (8.5 mm dik) die je om je onderrug heen doet, op de band zit een sensor die je houding in de gaten houd. De sensor geeft een kleine vibratie als je houding niet goed is zodat je die kunt corrigeren. Je wordt je beter bewust van je houding waardoor je uiteindelijk minder last van je rug hebt. Lumoback is ook waterbestendig dus je kunt de band omdoen met sporten, handig!

Iphone App


Naast de vibratie in de sensor is Lumoback gekoppeld aan je smartphone en heeft het een Iphone App. Door middel van een bluetooth-verbinding kan de sensor alle data doorsturen naar je telefoon. De App synchroniseert je houding exact! Zit je verkeerd? Dan wordt de avatar oranje en krijgt een sip gezichtje, hij laat ook precies zien wat je verkeerd doet. Zit je goed? Dan is de avatar groen en happy! In de App zit een handig overzicht, zo kun je zien welke houding je die dag het meest verkeerd hebt gedaan en wat je juist heel goed doet. Nu weet je waar je op moet letten, waar je valkuil ligt en kun je aan de slag om je rugproblemen vaarwel te zeggen!

 

De onderstaande video laat goed zien hoe Lumoback precies werkt en wat de Iphone App allemaal laat zien:

Lumoback is vanaf November 2012 officieel op de markt verkrijgbaar maar je kunt nu al een pre-order plaatsten! Hoewel de prijs van $ 129 misschien wat aan de hoge kant is, kan Lumoback grotere en potentieel duurdere problemen met je rug voorkomen en misschien zelfs genezen. Ga jij Lumoback ook uitproberen?

0 Shares:
Dit artikel is 3.937 keer gelezen