Heb je al gehoord van LoveIt? Het is een nieuw social bookmarking platform dat sterke vergelijkingen toont met Pinterest. Iets wat de makers van LoveIt ook ruiterlijk toegeven. Ze noemen het zelf: “If it’s not broke, don’t fix it”. Maar waarin verschillende de twee platforms nu wel?

Gelijkenissen

– Het delen van content is vergelijkbaar met de Pinterest. Je kunt plaatjes ‘liken’, tweeten, embedden en e-mailen.
– Het bookmarken van acties zijn hetzelfde. Je kunt de dingen die je leuk vindt opslaan of je kunt de LoveIt plugin gebruiken om plaatjes direct van het internet naar het platform te posten. Ofwel, de PinIt-knop.
– Je kunt plaatjes beheren.
– Je kunt zoeken op trefwoord of je kunt door categorieën browsen.

Verschillen

Naast al deze overeenkomsten zijn er ook verschillen te ontdekken:

– LoveIt helpt je bij het vinden van vrienden en familie, maar ook merken, websites, feeds and blogs over zaken die jij leuk vindt. Wanneer je een plaatje vindt dat je leuk vindt, heb je ook de mogelijkheid om de bron van deze content direct te volgen.
– LoveIt stelt je in staat om privé- en publieke collecties te maken. Wil je niet dat bepaalde content openbaar wordt, dan geef je dit simpelweg aan.
– Je kunt interactie hebben met andere mensen door het creëren van collecties van bijvoorbeeld mensen die je bewondert, om artistieke inspiratie te krijgen, om evenementen te plannen, het delen van infographics, etc.
– En om het rijtje compleet te maken: LoveIt luistert naar zijn bezoekers. Ze zijn actief op andere sociale media, waar ze met hun bezoekers praten.

Wat jullie?

LoveIt lijkt meer geschikt voor de zakelijke gebruiker dan Pinterest. Maar voor de consument lijkt er geen duidelijke meerwaarde voor LoveIt. Er bestaat immers al Pinterest. Wat denken jullie? Gaan we straks allemaal massaal over op LoveIt?

0 Shares:
Dit artikel is 2.287 keer gelezen