Kun je uit je Facebook profielfoto meer afleiden dan alleen je uiterlijk? Dan word je aantrekkelijker gevonden dan mensen met een foto waar verder niks over je uit af te leiden is. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Misouri.

 

Het onderzoek

De onderzoekers legden profielfoto’s van dezelfde persoon voor aan 100 mensen. Dit waren steeds andere foto’s van die persoon: de ene alleen het hoofd, maar op de ander zag je de persoon bijvoorbeeld sporten of een instrument bespelen. De tweede categorie foto’s blijkt voor de aanschouwers aantrekkelijker omdat ze daaruit kunnen opmaken wat de persoon verder nog voor interesses heeft.

Verder blijkt ook dat profielfoto’s met positieve reacties eronder het ook veel beter doen.

Facebook tip

Onderzoeker Hong raadt Facebookers aan om goed na te denken over de profielfoto die ze kiezen voor Facebook: “Als je positief wilt worden gezien door de mensen die je profiel bekijken, inclusief je vrienden en aanstaande werkgevers, is het van belang om een profielfoto te gebruiken met positieve sociale aanwijzingen.”

Verder tipt Hong Facebook-gebruikers om de reacties bij hun profielfoto te monitoren: “Positieve reacties zijn goed, maar negatieve reacties kunnen zeer schadelijk zijn, zelfs als ze grappig of sarcastisch bedoeld zijn.”

En jij, heb jij strategisch nagedacht over je Facebook profielfoto?

 

0 Shares:
10 comments
  1. Leuk onderzoek. Er zit helaas geen foto bij dit blog waardoor een link op Facebook niet zo mooi is. Het wordt dus een tweet. Groet, Roosmarijn

  2. Ik denk dat een profielfoto het eerste is waar men naar kijkt, dus dat het effect op bijvoorbeeld sociale interacties ook groter is wanneer je meer van jezelf laat zien. Zelf moet ik nog eens even een goeie strategie bepalen.. leuk om te lezen in elk geval

  3. Ben ook van mening dat een goed geschoten, scherpe foto inderdaad bijdraagt aan je herkenning. Zelf merk ik dat mensen die me voornamelijk via twitter zien me bijna niet herkennen als ik mijn bil niet op heb.

    De tip dat je in je foto moet laten zien wat je doet moet ik dan nog wel even verwerken.. sjit, hoe verwerk ik "Zoekmachine marketing" in mijn foto?

        1. true, maar als je er dan een verrekijker bij doet! Dan ben je dus net zo'n stockphoto, maar wel duidelijk. En dan heel spontaan kijken alsof je iets zoekt…succes gegarandeerd! :)

  4. Geef een hobby op je foto weer. Dan geef je de bezoeker het gevoel niet alleen een "zoekmachine marketing nerd" ;) te zijn? Bij mij past het niet want ik heb te veel hobbies hihi.

Comments are closed.

Dit artikel is 5.736 keer gelezen