Kun je uit je Facebook profielfoto meer afleiden dan alleen je uiterlijk? Dan word je aantrekkelijker gevonden dan mensen met een foto waar verder niks over je uit af te leiden is. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Misouri.

 

Het onderzoek

De onderzoekers legden profielfoto’s van dezelfde persoon voor aan 100 mensen. Dit waren steeds andere foto’s van die persoon: de ene alleen het hoofd, maar op de ander zag je de persoon bijvoorbeeld sporten of een instrument bespelen. De tweede categorie foto’s blijkt voor de aanschouwers aantrekkelijker omdat ze daaruit kunnen opmaken wat de persoon verder nog voor interesses heeft.

Verder blijkt ook dat profielfoto’s met positieve reacties eronder het ook veel beter doen.

Facebook tip

Onderzoeker Hong raadt Facebookers aan om goed na te denken over de profielfoto die ze kiezen voor Facebook: “Als je positief wilt worden gezien door de mensen die je profiel bekijken, inclusief je vrienden en aanstaande werkgevers, is het van belang om een profielfoto te gebruiken met positieve sociale aanwijzingen.”

Verder tipt Hong Facebook-gebruikers om de reacties bij hun profielfoto te monitoren: “Positieve reacties zijn goed, maar negatieve reacties kunnen zeer schadelijk zijn, zelfs als ze grappig of sarcastisch bedoeld zijn.”

En jij, heb jij strategisch nagedacht over je Facebook profielfoto?

 


Geschreven door