Zo zit je op het terras te vrijdagmiddagborrelen, zo sta je midden tussen de gamemakers en app designers op Indigo. Het kan allemaal in het centrum van het universum – door veel van jullie ook wel Utrecht genoemd.

Op het Utrechtse stadhuis (zeg maar het centrum van het centrum van het Universum) verzamelden vrijdag de hipste gameontwikkelaars zich voor de officiële opening van Indigo: dé plek om hun nieuwste en coolste games aan het publiek te laten zien. En niet alleen te laten zien, bezoekers kunnen op het gemeentehuis de games zelf ook uitproberen.

Van een niet zo jonge Contentgirl op het terras, kon ik in de sjieke centrale zaal (met prachtig plafond) in de huid kruipen van een wat gedrongen dwerg en met mijn hakbijl schatkisten en vijanden vernietigen op zoek naar goud. Maar ook kon ik een hele nieuwe wereld in elkaar zetten, dorpen bouwen en civilisatie een handje op weg helpen.

Heel gaaf !

Veel van de aanwezige games zijn nog in ontwikkeling en staan klaar om door jou te worden ontdekt voordat de goegemeente dat doet (zoals het een hipster betaamt en zodat je kunt afhaken zodra de goegemeente er de lol van in begint te zien).

En ik heb goed nieuws: Indigo is er vandaag nog de hele dag. Dus ben je toevallig of expres in het hartje van het hartje van het universum? Loop dan even binnen bij het stadhuis. Je hoeft niet te registreren en er zijn geen kosten aan verbonden. Maar nog mooier: het zit er vol met gave spelletjes en hippe game-nerds. Van 10 uur ‘s ochtends tot een uurtje of 6 ben je welkom. Gewoon even doen!

Het adres: Korte Minrebroederstraat (Utreg dus)

p.s: een tip > de game ontwikkelaars hebben zonder uitzondering onwijs vette kaartjes, zorg dat je ze in handen krijgt!

0 Shares:
5 comments
 1. Leuk artikel! Alleen jammer dat je niet wat meer zegt over de games. Heb nu je artikel wat vluchtig gelezen en ben daarna door gegaan naar de webpage van Indigo, maar had het ook leuk gevonden als je wat meer over je ervaringen met de games had geschreven. Wat vond je er van??

  1. Ik was er gisteren dus bij toeval en kon niet heel lang blijven, vandaar geen game-ervaringen. Anders had ik ze allemaal uitgeprobeerd en erover geschreven :) Wat ik wél heb gezien zag er cool uit. Heb nu de namen van de games niet bij de hand, maar 3 zijn me in elk geval bijgebleven:

   – Dwarf Quest: ben je een dwerg, loop je door gangen, maak je dingen en vijanden stuk. Cool, mooi en spannend genoeg om de aandacht vast te houden (app voor tablet)

   – Zocht de naam v/d 2e game, maar kon ik op de site niet vinden. Maar in de game kun je zelf de aarde inrichten zoals je wilt (middels reuzen zoals de water giant, wood giant etc.) en is het doel om alle volkeren der aarde in harmonie te laten leven. Lastig, want mensen willen vaak dingen die helemaal niet harmonieus zijn (oorlogstuig bijvoorbeeld). Deze game was nog in ontwikkeling, maar zag er al mooi uit en leek mij (sims-fan..i knowww) wel mooi.

   – de laatste game blijft ook even naamloos, maar is een variant op pinball games. Niet gespeeld, wel gekeken hoe anderen speelden > zag er qua graphics goed uit.

   Weinig tijd dus en geen aantekeningen, want vooral gekleed en bepakt op vrijmibo :)

   U vraagt, ik draai…heel soms dan he.

   1. oh ja, bij die tweede game, kun je als gamer ook nare dingen doen met de mensen waar je voor moet zorgen…wilde ik nog even benadrukken, want dat vind ík altijd erg leuk :)

    1. Cool, thanks voor de uitgebreide comment. Appreciate it! Klinkt als een leuke boel in ieder geval.

 2. De game heet Reus van Abbey Games! Als 1 van de developers ben ik super blij om te horen dat je het leuk vond. ;)

Comments are closed.

Dit artikel is 2.901 keer gelezen