Zo zit je op het terras te vrijdagmiddagborrelen, zo sta je midden tussen de gamemakers en app designers op Indigo. Het kan allemaal in het centrum van het universum – door veel van jullie ook wel Utrecht genoemd.

Op het Utrechtse stadhuis (zeg maar het centrum van het centrum van het Universum) verzamelden vrijdag de hipste gameontwikkelaars zich voor de officiële opening van Indigo: dé plek om hun nieuwste en coolste games aan het publiek te laten zien. En niet alleen te laten zien, bezoekers kunnen op het gemeentehuis de games zelf ook uitproberen.

Van een niet zo jonge Contentgirl op het terras, kon ik in de sjieke centrale zaal (met prachtig plafond) in de huid kruipen van een wat gedrongen dwerg en met mijn hakbijl schatkisten en vijanden vernietigen op zoek naar goud. Maar ook kon ik een hele nieuwe wereld in elkaar zetten, dorpen bouwen en civilisatie een handje op weg helpen.

Heel gaaf !

Veel van de aanwezige games zijn nog in ontwikkeling en staan klaar om door jou te worden ontdekt voordat de goegemeente dat doet (zoals het een hipster betaamt en zodat je kunt afhaken zodra de goegemeente er de lol van in begint te zien).

En ik heb goed nieuws: Indigo is er vandaag nog de hele dag. Dus ben je toevallig of expres in het hartje van het hartje van het universum? Loop dan even binnen bij het stadhuis. Je hoeft niet te registreren en er zijn geen kosten aan verbonden. Maar nog mooier: het zit er vol met gave spelletjes en hippe game-nerds. Van 10 uur ’s ochtends tot een uurtje of 6 ben je welkom. Gewoon even doen!

Het adres: Korte Minrebroederstraat (Utreg dus)

p.s: een tip > de game ontwikkelaars hebben zonder uitzondering onwijs vette kaartjes, zorg dat je ze in handen krijgt!


Geschreven door