Sinds de actie van PNO – Op zoek naar Penelope – bekend werd gemaakt zijn een hoop creatievelingen de strijd met elkaar aangegaan om de meeste stemmen te krijgen en zo de droombaan binnen te slepen. Het is dat ik een onwijs leuke kantoorbaan heb en hier dus geen tijd voor kan maken, anders was ik ook helemaal los gegaan om deze ontzettend gave baan in de wacht te slepen. Maar hoe ver kun je gaan in deze strijd en hem wel eerlijk houden?

Creatief of simpelweg vals spelen?

Je kunt online niet om deze actie heen want continu zie je de tweets voorbij komen met #opzoeknaarpenelope. Er was echter 1 tweet die me opviel om de simpele reden dat het me deed afvragen of ik dit nou erg slim vond of gewoonweg manipulatief.

Het was een RT van het account @GetOnlineVotes. Hierin werd gevraagd massaal op een, niet nader te benoemen, deelnemer te stemmen. De persoon die dit RT’en vroeg zich af of dit wel eerlijke competitie was. Is dit jaloezie van een deelnemer die dit zelf niet heeft bedacht of is dit gewoon simpelweg geen fair play meer?

Wat zou Penelope vinden?

Ik heb er even over na moeten denken wat ik hier van vond. Penelope moet natuurlijk slimme maniertjes weten te vinden om op te vallen en moet de online wereld kennen als haar broekzak. Maar Penelope is ook eerlijk en creatief, iets wat deze actie niet echt is.

Als bedenker van deze zoektocht zou ik hier niet blij mee zijn, maar ja kun je iemand uitsluiten als hiervoor geen spelregels zijn?

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! Oneerlijk of gewoonweg slim? 


Geschreven door