Voortaan kan paus Benedictus XVI in een elektrische auto in het Vaticaan en door de tuinen van zijn zomerverblijf Castel Gandolfo rijden. Hij heeft de auto gekregen van Renault, die het speciale model gebaseerd heeft op de Kangoo Z.E.

De auto is wit en heeft het pauselijke embleem op de voordeuren. De auto zal niet gebruikt worden als pausmobiel, omdat hij niet gepantserd is en niet snel genoeg weg kan zijn in geval van nood.

Bron afbeelding: wired.com

Groene paus

Een elektrische versie van de pausmobiel is wel in de maak, Mercedes is hier nog mee bezig. De paus staat erom bekend dat hij duurzaamheid belangrijk vindt. Zo heeft hij ook al zonnecellen laten plaatsen in het Vaticaan en doet hij mee aan een herbebossingsproject als compensatie voor de pauselijke CO2-uitstoot.

Bron afbeelding: wired.com

Er is ook een blauwe versie van de auto, die door Renault aan de politie in het Vaticaan is geschonken.

 

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 2.244 keer gelezen