Eindelijk is het 12 september. Een spannende dag. Een dag waar veel partijen op hebben gewacht. Iedereen eigenlijk, want ik ken niemand die niet zenuwachtig is voor de onthulling van de nieuwe iPhone 5.

Boost

12 september 2012 zal de geschiedenisboeken in gaan als de dag waarop de wereldwijde economische crisis abrupt ten einde kwam. De presentatie van de ‘five’ zal het consumentenvertrouwen een boost geven. Een flinke economische impuls zal het enige logische vervolg zijn. Apple zal de werkloosheid stoppen, de woningmarkt herstellen en de zorg weer betaalbaar maken.

Gaatje

Wie de foto’s van het dummymodel gezien heeft, kan al nachten niet slapen. Het gaatje waar het adaptersnoertje in moet, is namelijk kleiner. Eindelijk heeft Apple geluisterd naar de wereldwijde klacht over dit absurd grote gat bij de huidige modellen. Al vrij snel na de introductie van de 4s ging het op straat nergens anders meer over. “Jaa, mooi toestel hoor, maar ja… dat gaatje hè.”

Bos

Een andere opvallende wijziging betreft de verpakking. Het 280 grams sulfaatkarton van het doosje is ingeruild voor 270 grams sulfaatkarton. Op het eerste gezicht een vrijwel onzichtbare wijziging, maar Apple verwacht hiermee jaarlijks twee miljoen hectare bos te kunnen sparen. De fans zijn lyrisch: “het kopen van een iPhone 5 is een stem voor een betere, groenere wereld!”

Slaapzak

Na de presentatie vandaag moeten we nog tot 21 september wachten voordat we onze nieuwe liefde in de handen kunnen nemen. Ik heb voor de zekerheid vanaf 17 september vrijgenomen en mijn slaapzak ligt al klaar in de hal.


Geschreven door