Onderzoeksbureau MarketResponse lanceert in samenwerking met AppAgents en Teezir de Wiestemtwat website. Deze site brengt tijdens de campagneperiode voor de Tweede Kamerverkiezingen de online media-aandacht voor politieke partijen in beeld. Als alternatief voor de vele peilingen die momenteel worden uitgevoerd…

Dagelijks inzicht

Via de site www.wiestemtwat.nl kun je in aanloop naar de verkiezingen dagelijks zien hoeveel online media-aandacht de deelnemende partijen krijgen en over welke onderwerpen dit gaat. Naast aandacht in de reguliere media, wordt ook de aandacht voor de partijen op social media gevolgd. Ook laat de site zien wat het sentiment in deze berichten is.

Aandacht en sentiment rondom bepaalde thema’s

De site laat zien welke verkiezingsthema’s relevant zijn en met welk sentiment er in de traditionele online media en sociale media over politieke partijen gesproken wordt. Thema’s die gemeten worden zijn o.a. armoede, Afghanistan, milieu, onderwijs en economie. Hoe de politiek denkt over internet wordt helaas verder niet live bijgehouden.

Ik vind het een aardige site, leuk gedaan, grappig om eens een andere insteek te zien. Maar of ik er nu echt iets aan heb in het bepalen van mijn stemvoorkeur? Ik zie op deze site namelijk alleen het aantal berichten over een onderwerp en of deze positief, neutraal of negatief zijn, maar niet wat de inhoud van al deze berichten is. Er is geen overzicht van alle uitspraken of berichten van de partijen. Misschien kunnen ze daar nog een koppeling mee maken.

0 Shares:
Dit artikel is 2.754 keer gelezen