Soms wordt er iets nieuws gepresenteerd waarvan ik denk ‘Heuh? Dat was er toch al?’

Dat dacht ik ook toen ik voor het eerst hoorde van NeemMijnPakketjeMee.nl. Volgens mij stikt het van de pakket- bezorg- en koeriersdiensten. Maar blijkbaar is er nog plek op de weg èn kan het sneller of op zijn minst goedkoper.

NeemMijnPakketjeMee.nl is een online doorgeefluik en bemiddelt tussen de verzender van een pakje en een koerier die toch al van plan was de route naar jouw verzendadres af te leggen!

Ook jij bent koerier

Bij NeemMijnPakketjeMee.nl kan iedereen zich inschrijven als koerier. Of je nou particulier, student, koeriersbedrijf of een grote expediteur bent. Je schrijft je in op de website, maakt een fotootje met je mobieltje van je paspoort en stuurt dit op. Zodra een pakketje dezelfde kant op moet, krijg jij daarvan bericht.

Inschrijving particulier als koerier

‘Flink bijverdienen’ dus, kopt de website. Blijkbaar gaan ze ervan uit dat de eigenaar van een erkend vervoersbedrijf er geen problemen mee heeft dat er af en toe een pakketje meelift in zijn bedrijfswagen, waarvan hij onderhoud en brandstof betaalt.

Is het wel veilig?

Bij TNT krijg ik altijd zo’n geruststellend verzendbewijs mee. Daarmee kan ik mijn pakketje online volgen met track & trace. (Dat doe ik dan ook altijd. ‘Package was delivered by driver at 22:34 PM’. Ik zie hem dan voor me, met mijn pakketje in zijn ene hand, een Zware van Nelle in de andere. Tevreden en voldaan. Zijn taak is volbracht. Maar dit terzijde.)

Deze service zit er bij NeemMijnPakketjeMee.nl. niet in. Is het wel veilig om mijn kostbare pakketje aan zo’n onbekende koerier mee te geven? Misschien is hij wel een drugskoerier met nog een gaatje over in zijn vrachtwagen vol cocaïne en gebruikt hij mijn pakketje als dekmantel voor zijn illegale praktijken!

Word koerier

“Omdat er geen tussenstations zijn bij ons, is altijd duidelijk wie er verantwoordelijk is voor jouw pakket. Zodoende is er altijd een aanspreekpunt mocht er iets niet in orde zijn. Eventuele klachten worden door ons zeer zorgvuldig uitgezocht. Koeriers die niet aan onze eisen voldoen worden meteen verwijderd uit ons systeem.“

Me dunkt! Maar dan is het kwaad al geschied en kan ik fluiten naar mijn beschadigde of kwijtgeraakte pakket!

Milieuvriendelijk

Het mag duidelijk zijn dat ik er een beetje sceptisch tegenover sta. Maar waar ik dan wel blij van word is dat het altijd nog beter is voor het milieu om je pakketje de weg op te sturen in een auto die toch al rijdt!

Goedkoper

Ik had gelijk dat het goedkoper is.

Een piepklein onderzoek wijst uit dat ik voor een pakket van minder dan 10 kilo bij TNT € 6,75 kwijt ben, terwijl hetzelfde pakket voor slechts € 4,76 meereist met een koerier van NeemMijnPakketjeMee.nl

Word koerier

 

Ik zeg: gooi overal een euro bovenop en gebruik dat geld om een webbouwer en een tekstschrijver langs te laten komen ;-). Want een bedrijf dat het uitsluitend van internetverkopen moet hebben, moet op zijn minst zorgen dat zijn website er betrouwbaar, professioneel en foutloos uitziet.

0 Shares:
1 comment
  1. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik nog een mailtje kreeg:

    "Je hebt je ingeschreven als koerier op onze website. Om als particulier koerierswerk te kunnen doen hebben we een kopie van je identiteitsbewijs (paspoort, id-kaart of rijbewijs) nodig. Het mag ook een duidelijke foto zijn met je mobiel. Helaas moeten we je hierom vragen i.v.m. de veiligheid van de door ons verzonden pakketten."Dus er is wel degelijk controle op je ID voordat je aan de slag gaat….

Comments are closed.

Dit artikel is 4.258 keer gelezen