Elke dag worden er op honderden blogberichten geplaatst over nieuwe ontwikkelingen, kanalen en inzichten. Maar hoe hou je dit nu allemaal bij? In dit blog leg ik je uit hoe je in maximaal een uurtje per dag helemaal up-to-date kunt blijven.

Twitter

De meeste blogs, bloggers en social media guru’s hebben een Twitter account die ze elke dag vullen met de nieuwste weetjes. Zelfs juristen volgen een rij aan accounts op Twitter om als eerste het nieuws te onderscheppen, want als er iets gebeurt staat het vaak als eerste op Twitter.

Lists
Zoek de juiste mensen en blogs op en plaats ze in een lijst op Twitter. Zo heb je al je social media bronnen netjes bij elkaar en hoef je alleen die lijst maar even door te nemen om op de hoogte te blijven van wat er speelt.

Ook kun je openbare lijsten van andere zoeken. Scheelt je een hoop werk ;-)

Searches
In applicaties als Hootsuite kun je een standaard search aanmaken. Je maakt een tabblad aan en geeft aan dat je deze als searchlist wilt gebruiken. Vervolgens voer je zoektermen in zoals: social media, Facebook, Twitter. Alle tweets die gaan over social media, Facebook of Twitter plaatst hij nu in deze lijst. Even de lijst door scrollen en je bent weer op de hoogte.

Google reader

De Google Reader is mijn allerbeste vriend! Elke interessante bron die ik tegenkom, daarvan plant ik de RSS feed in mijn reader, netjes in het betreffende mapje naar onderwerp en ik ben voor altijd op de hoogte. Nooit meer lange lijsten meer in je favorieten van Chrome en elke website afspeuren.

Soms kun je simpelweg de url van de website in de reader plaatsen, door op abonneren te klikken. Soms moet je eerst op RSS feed klikken en dan krijg je een aangepaste url. Wil je op je tablet of telefoon ook de reader bijhouden dan kun je dit doen middels de app Google Currents.

Bloglovin’

Bloglovin is eigenlijk hetzelfde als Google Reader, maar het ziet er wel allemaal een stuk mooier uit qua lay-out en is gebruiksvriendelijker. Ook bloglovin heeft een app voor Apple en Android telefoons.

Pulse.me

Om bronnen te leren kennen waar je nog nooit van gehoord hebt, kun je goed Pulse gebruiken. Zowel online als op je mobiel te gebruiken.

Bij Pulse kun je per interesse/onderwerp een tabblad aanmaken. Je geeft bijvoorbeeld aan dat je een tabblad wilt over social media. Je krijgt alleen gerichte berichten, in tegenstelling tot Google Alerts, waar teksten verschijnen met het woord social media erin.

Als je een bericht opent die je interessant vindt – of juist helemaal niet – dan kun je dit aangeven en neemt de app dit mee in het volgende aanbod van berichten.

Hoe kom ik nou bij dat uurtje? Als je al deze kanalen hebt ingericht ( ja, dat kost tijd) en je checkt ze allemaal één keer per dag, dan ben je binnen een uurtje nooit meer ‘the last to know’. Daarnaast raad ik je aan om eens in de zoveel tijd ook je bronnen weer bij te werken.

0 Shares:
Dit artikel is 2.337 keer gelezen