Oké, we hebben de website voorzien van enkele mooie knoppen. We willen nu nog wat mooie iconen toevoegen aan de website. Gratis icoontjes zijn er genoeg te vinden op het internet, aan keuze geen gebrek. In dit blog heb ik de leukste en handigste websites op een rijtje gezet.

Een afbeelding zegt meer dan….

Het ondersteunen van je tekst met afbeeldingen of icoontjes kan je website net dat beetje meer uitstraling geven. Het geeft net dat beetje extra aan de lay-out van je website en kan de aandacht naar een bepaald onderdeel op de pagina trekken.

Een goed icoon ondersteunt dus de tekst op de pagina van je website. Zo kun je een enveloppe gebruiken als icoon voor het sturen van een e-mail, een vraagteken om een FAQ of het support gedeelte op een website aan te geven en een vergrootglas om de zoekfunctionaliteit van de website of pagina aan te geven.

Genoeg gepraat over het nut van iconen op je website, voorbeelden willen we zien!

Website 1: Iconfinder.com

Als ik op zoek ben naar iconen voor een website, ga ik vaak als eerste naar Iconfinder.com. Simpel gezegd is deze website een grote zoekmachine voor icoontjes. Zo zijn er verschillende social media iconen te vinden, maar ook e-commerce iconen of iconen gebaseerd op (bestaande) applicaties.

Voor het integreren van de iconen in je website heb je een beetje kennis nodig van een grafisch programma zoals Photoshop om de iconen eventueel te verkleinen.

Iconfinder.com

Website 2: Six Revisions

De tweede website die ik gebruik als inspiratie en voor gratis iconen en knoppen is Six Revisions. Zo hebben ze er bijvoorbeeld mooie retro iconen en e-commerce iconen. Helaas wordt deze sectie op de website niet vaak geüpdatet, dus je zal niet vaak nieuwe iconen tegenkomen.

Six Revisions

Website 3: Smashing Magazine Freebies

De freebies sectie van Smashing Magazine, bevat ook enkele leuke gratis iconen. Ook hier geldt weer dat de sectie niet heel regelmatig wordt geüpdatet. Naast gratis iconen is Smashing Magazine ook uitermate geschikt om te volgen als je geïnteresseerd bent in webdesign en webontwikkeling in het algemeen.

Smashing Magazine Freebies

Website 4: Deviantart

DeviantART is een website waarop kunstenaars hun werk kunnen laten zien. Iconen maken is een kunstvorm, dus ook deze hebben een plaats gekregen op de website. En er zijn veel icoontjes te vinden. Gratis. Een paar zoekopdrachten leidden mij naar social media iconen, e-mail iconen en een scala aan iconen in de vorm van mappen. Genoeg te vinden dus op deze site, al moet je soms wel even zoeken voordat je vindt wat je zoekt.

DeviantART

Zoals je ziet zijn er genoeg websites waar je gratis mooie iconen kunt vinden om je website net dat beetje meer uitstraling te geven. Pas wel op dat je geen overkill aan iconen gaat gebruiken, het moet natuurlijk wel een strak geheel blijven. Xaviera maakte een aantal jaar geleden ook al een leuke blog over gratis iconen. Die krijg je er van mij zomaar extra bij!

Oké, je weet nu dus waar je mooie knoppen voor je website kunt vinden en leuke iconen. Je wilt echter ook nog een leuk font voor je website. Dat kan! 42Bis-collega Brenda van de Wal schreef hier al eens een blog over.

Hebben jullie nog goede tips of websites voor gratis iconen? Laat deze dan achter in de comments!

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 12.142 keer gelezen