Vakantie: geen werk, geen school… geen stress!  Of toch wel? Geloof ‘t of niet, voor veel mensen is vakantie een bron van spanning.  Alle voorbereidingen voor vertrek en stapels was wegwerken na thuiskomst. En wat te denken van geen toegang tot het internet? Wifi is langzaam maar zeker een bepalende factor bij de keuze voor een camping, vakantiehuisje of hotel. Kennelijk is wifi belangrijk voor het ervaren van rust.

In een artikel in de Volkskrant van 2011 legt onderzoekster Jessica de Bloom uit dat een beetje werken tijdens de vakantie goed is voor de rust. Het belangrijkste argument hiervoor is controle: ‘Contact met het werk versterkt het gevoel van controle en kan onrust wegnemen.  Veel mensen checken liever één keer per dag hun e-mail om te zien of er niks bijzonders gebeurt op het werk, dan aan het einde van de vakantie te moeten stressen over een overvloed aan onbeantwoorde e-mails.’

Met wifi op vakantie

Ontspannen op vakantie

Maar ook voor ontspanning kan een internetverbinding tijdens de vakantie uitermate handig zijn. Ga je bijvoorbeeld naar Groningen, dan installeer je de Groningen-app en ontdek je de mooiste plekjes, routes en evenementen. Daarnaast zijn er natuurlijk de talloze apps voor restaurants, hotels en andere bezienswaardigheden.  Hoewel het avontuur en het onbekende belangrijk zijn voor het vakantiegevoel; de ervaring van een ondermaatse hotelkamer of een slecht restaurant willen we zoveel mogelijk vermijden.  Goed geïnformeerd zijn, kan dus zo z’n voordelen hebben.

Wifi in de campinggids

De campinggids van de  ANWB is voor veel kampeerders nog steeds de ‘bijbel’ voor het uitzoeken van een geschikte camping. Alhoewel dit met de vele online informatie is afgenomen, kan het nog steeds een goede bron zijn. In de gedrukte gids wordt per camping vermeld of er wifi aanwezig is (Let op: De gids voor kleine campings bevat deze informatie niet!). Op http://www.anwbcamping.nl  kan helaas nog niet op wifi worden geselecteerd.  De aanwezigheid van een discotheek is daarentegen wel een selectiecriterium.  Wie gebruikt dat woord nog…‘discotheek’?

De juiste balans

Eerder werd al op deze site de vraag gesteld of internet onmisbaar is. Misschien niet. Wie tijdens de vakantie een goede balans weet te vinden tussen online en offline, ervaart meer ontspanning en kan uitgerust weer aan de slag.

0 Shares:
Dit artikel is 5.088 keer gelezen