Een beetje schoolgaand kind heeft tegenwoordig een iPhone. Doh! Tijden veranderen nu eenmaal. Wat niet veranderd is, is het gemopper, gesputter en geklaag als er een klusje gedaan moet worden. In Amerika hebben ze een gadget gemaakt waarmee het allemaal minder erg lijkt: De ChoreMonster-app.

De app  is een makkelijke en leuke manier om je zoon of dochter klusjes te laten doen. Hij is al getest door de gadget recensent van The New York Times . Als we hem moeten geloven, is het voortaan een peulenschil om je kind de afwas te laten doen. Of om hem zijn lievelingskostje (not!) op te laten eten.

Wat heb je nodig?


Twee iPhones, schoolgaand kind, papa en/of mama. Jullie maken allebei een account aan. Met het ouderaccount kun je bijhouden of de klus goed uitgevoerd is en wat voor beloning je daar tegenover stelt. Jij krijgt na elke volbrachte taak een e-mail.

Klusjesmonster

Zoon- of dochterlief kan zien wat er op de klusjeslijst staat. Ook de beloningen zijn in één oogopslag te zien: Denk aan een ijsje of misschien een nieuwe spelcomputer. We leven natuurlijk wel in 2012. Na tien klusjes ziet hij of zij een monster, waar de app zijn naam aan te danken heeft, in het beeldscherm verschijnen.

En verder

De makers van ChoreMonsters bieden je geen garantie voor de toekomst, maar je kunt wel ervaringen van andere ouders lezen op de website . Op dit moment is er alleen nog een bètaversie in omloop van deze app. Over een Nederlandstalige variant op ChoreMonster is (nog) niets bekend.

 

0 Shares:
Dit artikel is 3.511 keer gelezen