De automatische volgers die spontaan opduiken als je een hashtag gebruikt op Twitter. Komt het je bekend voor? Ik ben een onderzoekje gestart om de hashtags te vinden die de meeste automatische volgers opleveren als protest en voor de lol. Weet jij er een paar?  

Een paar dagen geleden kwam er een blog online van Xaviera over de nieuwe mogelijkheid van Facebook. Facebook had namelijk een app gemaakt die mensen die zwanger waren de mogelijkheid gaf hun online vrienden hierin mee te nemen. De titel van dit blog was  ‘We zijn in verwachting‘. Na dit bericht getweet te hebben viel het mij op, en dat is me al eerder opgevallen, dat ik in één keer gevolgd werd door accounts die gaan over zwangerschap.

Het onderzoek

Ontstaan als weerstand jegens automatische volgers en een geintje tussen mij @mickydevente, @BarRoamler en @Marikee heb ik besloten een onderzoek te starten naar de hashtags die de meeste volgers opleveren. Hier heb ik jouw hulp bij nodig!

Weet jij een aantal hashtags die veel automatische volgers opleveren? Deel die dan met mij, en deel dit blog,  en ik zal uiteindelijk de top 10 bekendmaken.


Geschreven door