Wil jij graag veel volgers vergaren in een korte tijd? Ga jij voor kwantiteit en niet voor kwaliteit? Dan heb ik de ideale oplossing voor je.

Een  tijdje geleden kwam er een blog online van Xaviera over de nieuwe mogelijkheid van Facebook. Facebook had namelijk een app gemaakt die mensen die zwanger waren de mogelijkheid gaf hun online vrienden hierin mee te nemen. De titel van dit blog was ‘We zijn in verwachting‘. Na dit bericht getweet te hebben viel het mij op, en dat is me al eerder opgevallen, dat ik in een keer gevolgd werd door accounts die gaan over zwangerschap.

Het onderzoek

Ontstaan als weerstand jegens automatische volgers en een geintje tussen mij @mickydevente, @BarRoamler en @Marikee heb ik een onderzoekje gedaan naar de hashtags die de meeste volgers opleveren. En hier zijn onze toppers:

 1. zzp
 2. zwanger
 3. huwelijk
 4. verhuizen
 5. NLP
 6. followback
 7. trouwen
 8. prijsvraag
 9. seo
 10. coach

Nu moet er gezegd worden dan #zzp ook wel de topper van de toppers is en veruit de meeste likes genereerde bij mij en alle mensen die mee hebben getest.

Heb jij nog een #hashtag tip? Laat je horen!

Automatische volgers


Ik realiseer me dat het nu lijkt alsof ik helemaal anti auto-following ben en dat is niet geheel waar. Wanneer je relevante volgers van Twitter accounts ook gaat volgen om hen te attenderen op jou aanwezigheid dan wil ik inzien dat het voordelen oplevert en dat de persoon het niet als lastig vallen ervaart om gevolgd te worden, het account sluit immers aan bij de interesse.
Maar domweg mensen volgen die een keer een hashtag in hun tweet gebruiken zonder naar de inhoud en het sentiment van de tweet te kijken irriteert mij mateloos.

Hoe denk jij hier over?

0 Shares:
8 comments
 1. Is inderdaad een leuk spel, enige nadeel, voor je ego, is dat ze na 3-5 dagen ook allemaal weer weg zijn als je niet terugvolgt.
  Maar een tijdelijke egoboost is het wel ;-)

 2. Ja haha dat is inderdaad zo. De langste die bij mij is blijven hangen hield het 2 weken vol. Ach als je terug volgt heb je ze voor altijd! ;-)

 3. Grappige is dat sommige accounts heel nukkig zijn, zo wacht ik nog steeds op antwoord van BMW Group Nederland op waarom ze me gingen volgen. Ze zijn wel actief dus ze willen er gewoon niet op ingaan.

 4. Nee wat moet je dan zeggen. Ja we zijn je gaan volgen omdat de robot dit wilde maar wij weten zelf ook niet waarom. Volg ons nou maar gewoon terug dan hebben we dat ook weer gehad ;-)

 5. Vaag, ik heb het geprobeerd, en er maar 23 volgers bij gekregen. Ik had er meer van verwacht.

 6. Interessante trucjes, zo heb ik er zelf nooit over nagedacht. Is inderdaad zo dat je soms een woord gebruikt en dat je daarna door één of andere vage automatische volgpartij wordt gevolgd. Ben er niet echt een fan van voor mijn persoonlijke account, maar kan me wel voorstellen dat zoiets voor bijv. een zwangerschapsblog of ZZP'blog handige trucjes zijn om meer volgers te krijgen. Of dat dan uiteindelijk voor meer lezers zorgt is maar afvragen, volgens mij doen die auto-follow accounts het ook alleen maar om zieltjes te winnen. Zitten daar mensen achter het account of zombies??? ;-)

Comments are closed.

Dit artikel is 4.069 keer gelezen