Op 10 juli was hij daar dan eindelijk: de Google+ app voor de iPad. Deze was al beschikbaar voor de iPhone en Android toestellen, maar nu is het dus ook mogelijk om je Google+ profiel bij te houden op de iPad.

Tja, Google+…

Er is al veel over Google+ gezegd en geschreven. Zo zou het bijvoorbeeld een spookstad zijn. Toegegeven, Google+ is niet het meest levendige social platform qua persoonlijke vrienden, maar toch blijf ik er in geloven dat het ooit wat gaat worden. Het is gewoon nadelig dat veel mensen net zo ver zijn om van Hyves naar Facebook over te stappen. Deze mensen zullen nu niet meteen de stap zetten naar Google+ is mijn persoonlijke ervaring.

Google+: inloggen

Genoeg over Google+ in het algemeen, ik ga het nu hebben over de iPad app en ik kan al verklappen dat deze mij erg tevreden stemt.

Startpagina en profiel

Op de startpagina worden alle berichten, foto’s en filmpjes getoond van mensen en bedrijven die je volgt. Je kunt horizontaal scrollen door de verschillende updates, een functionaliteit die erg vloeiend werkt. Foto’s worden in groot formaat getoond, zodat ze mooi tot hun recht komen op het scherm van de iPad. Je hebt de mogelijkheid om verschillende updates weer te geven door bovenin te selecteren wat je wilt zien. Zo kan je kiezen uit “Alle kringen”, “Wat is in”, “In de buurt” en de kringen die je zelf hebt aangemaakt.

Het profiel wordt net als alle berichten op de startpagina erg strak weergegeven. Ook hier kan je weer horizontaal scrollen om al je berichten, albums en filmpjes te bekijken.

Google+: profiel

Hangouts

In dit onderdeel is het mogelijk om je eigen hangout te starten of om deel te nemen aan een bestaande hangout. Het aanmaken van een nieuwe hangout is erg eenvoudig: je selecteert de personen die je wilt dat er deelnemen en vervolgens druk je op “Hangout starten” rechtsboven. De hangout zal dan gestart worden. Ik moet zeggen dat dit redelijk vlekkeloos verliep en de kwaliteit redelijk goed was.

Toegevoegde waarde?

Is de iPad app voor Google+ van toegevoegde waarde? Ik denk zeker van wel. Het is een mooi vormgegeven, overzichtelijke applicatie geworden waarmee je makkelijk je Google+ profiel kunt bekijken, updates kunt maken en versturen en hangouts kan starten of deel kan nemen aan een bestaande hangout.

Minpuntje van de iPad app is dat je geen evenementen kunt aanmaken. Dit is wel mogelijk voor de iPhone app en Android app.

Hebben jullie de Google+ app op de iPad al geprobeerd en zo ja, wat vinden jullie ervan?

Afbeeldingen via PCMag.com.

0 Shares:
Dit artikel is 3.734 keer gelezen