Eerst was er WordFeud, het digitale Scrabble-spel. Daarna was er DrawSomething, de digitale variant van Pictionary. De laatste hit op het gebied van mobiele games heet SongPop.

Test, 1, 2, 3, test

Bij SongPop word je getest op je algemene muziekkennis. Je krijgt per ronde vijf korte muziekfragmenten te horen en aan jou de taak om het juiste nummer of artiest te raden. Wie het snelst de goede antwoorden geeft, ontvangt gouden muntjes. Geen echte, helaas.

Van reggae tot modern country

Met deze virtuele gouden knaken kun je het spel uitbreiden met meerdere genres, zoals reggae, metal en modern country. Of welke muziekstijl je ook leuk vindt. Er is van alles te vinden.

Verslavend!

Ook ik, als echte game-nerdette, heb het spel uitgeprobeerd en het is wederom een erg verslavende mobiele game. Helaas blijk ik niet zo’n sterspeler. Maar dat komt vast ook omdat de meeste van mijn tegenstanders ongelooflijke muziekliefhebbers zijn en allemaal werken bij het plaatselijke poppodium.

Hit

SongPop is erg populair en staat al de hele week hoog in de downloadlijsten van Android en Apple. Het spel is dan ook gratis te downloaden in de appstore. Daarnaast is het ook beschikbaar op Facebook, waar je (als je dat wilt) je scores kunt delen.  Ik daag je uit om ook een potje te spelen. Maar je bent gewaarschuwd… Enjoy!

 

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 4.855 keer gelezen