Heb je een familiebezoekje gepland, maar nog geen vervoer geregeld? Dan kun je gebruikmaken van de mobile app SideCar. Deze app brengt chauffeurs en mensen op zoek naar een lift met elkaar in contact.

Hoe werkt het?

Jij laat via de app weten wanneer en waar je op zoek bent naar een lift. Chauffeurs die geregistreerd zijn, een plekje in de auto over hebben en toevallig in de buurt zijn, ontvangen hierop een verzoek. Deze kunnen ze accepteren of weigeren. Wordt je verzoek geaccepteerd, dan worden je met elkaar in contact gebracht en kunnen jullie de reis samen vervolgen.

Gedeelde smart is halve smart

Blake Wirht, marketingdirecteur van SideCar wil met de app “proberen om een situatie te creëren waar mensen de last van het reizen met elkaar kunnen delen”. Hij voegt eraan toe dat “het ontmoeten van mensen ook fascinerend kan zijn”. Toch maakt niet iedereen gebruik van de app om die reden. Velen gebruiken SideCar om de kosten van de auto en benzine te drukken. Hoewel een donatie aan de chauffeur geheel vrijwillig is, kan het doneren van een laag bedrag negatieve consequenties hebben voor je rating op de app. En dit heeft als mogelijk gevolg dat je geen liften meer krijgt aangeboden. Overigens liggen de kosten voor een lift vaak lager dan bij een taxiritje.

Veiligheid voor alles

Voor je überhaupt gebruik kunt maken van de applicatie, wordt je eerst gescreend door het bedrijf. Iedereen moet zich registreren met een geldige creditcard. Daarnaast wordt je achtergrond gecheckt, moet je een bewijs van een geldige verzekering overleggen, dien je te bewijzen in het bezit te zijn van een rijbewijs én moet je een bewijs van registratie laten zien. Vervolgens worden ook je ritjes via GPS gevolgd. Heb je dit allemaal succesvol doorlopen, dan kun je aan de slag.

Oordeel

Volgens Wirht zijn de chauffeurs die gebruiken maken van SideCar uiteenlopend. Er zijn jonge en oude mensen, serveersters en managers en zelfs gepensioneerden. Sommige critici betwijfelen of het accepteren van een lift van een vreemde slim is. Maar SideCar zegt zelf dat de veiligheid van haar gebruikers voorop staat. “We weten wie iedereen is en juist de zichtbaarheid zorgt voor een erg veilige omgeving”.

De app is momenteel beschikbaar voor iOS en Android en kan alleen gebruikt worden voor ritjes in en om San Francisco. Maar dit zal snel worden uitgebreid met andere regio’s. Dus nog even geduld…

 

 

0 Shares:
2 comments
  1. Grappige app, ben alleen erg benieuwd hoe mensen in Nederland op een app als dit reageren.

Comments are closed.

Dit artikel is 2.451 keer gelezen