Ieder gebroken hart is uniek en toch weten we allemaal hoe het voelt. Van een barstje tot een open wond, we willen erover praten, schrijven en huilen. Liefdesverdriet is een bron van creativiteit.

Zo ook voor onderneemster Liat Azulay van Nudnik: “Een paar jaar geleden hadden heel wat vrienden van me liefdesverdriet en ik hield steeds maar dezelfde peptalk. Dat zou je moeten kunnen automatiseren, dacht ik op een geven moment. Ik zocht op internet en vond verbazingwekkend weinig voor mensen met een gebroken hart. Daten en liefde, ja daar is genoeg van in de vorm van knipperende hartjes, verloopjes en mannen met baarden, maar een serieuze site over ldvd?” Een jaar later zat ze zelf “weg te kwijnen in een hoekje” en alles wat ze in die periode voelde heeft ze gestopt in de enige Nederlandse site voor en over het gebroken hart. “Ik ben er inmiddels helemaal overheen.”

Vriendendienst

De basis van Ludduvuddu* is een abonneedienst, waar je jezelf of anderen voor kunt opgeven. De mensen achter de site nemen verdriet serieus, maar gaan niet bij de pakken neerzitten. “We slepen je er doorheen”, zegt de praktische Liat. “We willen een vriend of vriendin zijn. Het maakt ons niet uit of je verkering van twee maanden er vandoor is of je partner is overleden. Wij spreken je liefdevol toe uit ervaring.”

Delen helpt

Wie de behoefte voelt, kan zijn eigen verhaal opschrijven voor de rubriek “Stories worse than yours”. Alleen lezen mag natuurlijk ook. Op Facebook volg je de herkenbare tekeningen over Luddu en Vuddu. Het helpt. “Het lijkt wel of in Nederland een taboe rust op gedumpt worden, terwijl we bijna allemaal weten ho het voelt. We roepen op Facebook en Twitter dat het allemaal ‘fantastisch!’ gaat. Bij ons mag je zeggen als dat niet zo is.”

*Het lijkt erop dat de site momenteel uit de lucht is…

 

0 Shares:
Dit artikel is 3.228 keer gelezen