Ontwikkelaar Tom Waddington ontdekte de term ‘want’ in de Javascriptcode voor de social plugins. Volgens hem duidt dit er op dat Facebook bezig is met de ontwikkeling van een ‘Want’ – of ‘Wil ik’ – button. De code was nog niet actief en er stond ook nog geen ‘Want’- button in de lijst met beschikbare plugins.

Want a sneak peak?

Toch slaagde de ontwikkelaar er in om een ‘Want’-knop te installeren. Op zijn blog kun je een sneak preview vinden. De button werkt nog niet correct, maar dat mag de pret niet drukken. Volgens de ontwikkelaar zou de plugin het straks moeten doen bij Open Graph projecten met de tag ‘products’.

Met behulp van de Open Graph kunnen apps die door derden zijn ontwikkeld, worden geïntegreerd in Facebook. Hierbij moeten gebruikers echter wel eerst toestemming aan de app geven om berichten of acties op hun Timeline te mogen delen. Op het moment dat Facebook echter zelf een ‘Want’ app ter beschikking stelt, scheelt dat anderen een hoop werk. En daarnaast hoeven Facebookgebruikers (net als bij bijvoorbeeld de ‘like’ button) geen autorisatie meer te verlenen. Activiteiten worden dan automatisch op de Timeline gedeeld.

Universal wishlist

Mocht de knop er komen dan heeft Facebook een mooie tool in handen om onze wensen te verzamelen. Een soort universal wishlist. En niet alleen Facebook. De plugin maakt het e-commerce bedrijven makkelijker om een connectie te maken met Facebook. Zo zouden ze geen eigen apps meer hoeven te ontwikkelen. En bezoekers hoeven niet eerst een app toestemming te geven om berichten op hun Timeline te plaatsen.

Facebook-Winter-Want

Facebook zelf gaf noch bevestiging, noch ontkenning. Volgens een woordvoerder testen ze voortdurend nieuwe zaken uit, maar valt er nog niets bekend te maken. Een aantal dagen na de ontdekking van Waddington heeft Facebook de Javascriptcode weer verwijderd. Vooralsnog blijft een Facebook-Want dus vooral lekker warm in de winter.

 

0 Shares:
Dit artikel is 2.035 keer gelezen