Ooit, heel lang geleden, moest je je als fotograaf een beetje inhouden. Want elke foto die je maakte kostte geld aan film en ontwikkelkosten. De komst van de digitale fotografie maakte daar een einde aan. En met de komst van de diverse netwerken waarop je foto’s kunt delen met vrienden en volgers, klikken we steeds meer. Wat dat betreft is My365 een uitkomst. Want de site verplicht je te beperken tot het plaatsen van één foto per dag.

Persoonlijke kalender

 

Het basisidee van My365 is dat je, door dagelijks één foto te uploaden, je eigen persoonlijke kalender samenstelt. Dat Is een leuk idee, maar het confronteert je wel met je fotoloze dagen, dagen waarop niets is gebeurd. Gelukkig kun je smokkelen en op een bepaalde datum ook een foto aan je album toevoegen die niet op die dag genomen is. My365 stelt je weliswaar voor om een foto die genomen is op die dag te plaatsen, maar je kunt eenvoudig uit je fotostream een foto van een andere datum kiezen. Wat niet wegneemt dat het natuurlijk veruit het leukste is om elke dag de juiste foto te kiezen, en zo je eigen jaarkalender in één enkele foto per dag te maken.

 

Filters

Zoals hoort bij een fotosite, beschikt My365 over een aantal standaardfilters die je over je foto’s heen kunt gooien. Op dit moment zijn het er ruim vijftien. Die filters zijn overigens niet heel bijzonder en de meer verfijnde mogelijkheden om bijvoorbeeld kleuren aan te passen die Streamzoo biedt, heeft My365 niet. Je kunt het filter meteen na opname toepassen, maar je kunt ook een eerder opgenomen foto uploaden en deze nog filteren. Net als bijvoorbeeld ook Streamzoo doet, slaat de app een gefilterde foto naast het origineel op op je smartphone. Wat mijns inziens een nadeel is, omdat je misschien het origineel wil bewaren, maar je veelal niet de gefilterde foto je geheugen verder wil zien vol maken.

 

Delen en volgen

 

De foto’s die je op My365 plaatst, kun je eenvoudig doorplaatsen op My365 nadat je je Twitter- en/of Facebookprofiel aan je account gekoppeld hebt. Ook is het mogelijk om tweeps en Facebookvrienden te gaan volgen, die eveneens op My365 zitten. Daarnaast kun je iedere willekeurige My365-gebruiker gaan volgen. Die foto’s van degene die je volgt, komen in je feed. Maar let wel op. Je kunt iedereen volgen, maar dat betekent dan ook dat iedereen jou kan volgen. Een foto op My365 is dan ook een foto die in principe de hele wereld kan zien. Zeker als je een foto doorplaatst op Facebook of Twitter is het voor iemand erg eenvoudig om je hele kalender te zien. Die is dus zeker niet privé, maar zo openbaar dat je bij het plaatsen van foto’s er het beste rekening mee kunt houden dat je kalender in iedere auto-garage opgehangen kan worden.

Likes en comments

Elke foto kun je liken, en bij elke foto kun je een commentaar plaatsen. Dat liken gebeurt erg veel door Japanse (meestal) vrouwen, die via de optie “interesting” de nieuwste uploads (en daar komt dan elke upload te staan) bijhouden. Zelf kun je ook zien welke foto’s door degene die jij volgt, geliked worden. Dus ook het liken is geen privégebeurtenis: aangezien iedereen je kan volgen, kan iedereen zien wat jij hebt geliked. Ook de comments die bij een foto geplaatst zijn, zijn voor iedereen te zien.

My365 is een leuke foto-app, waarbij je zelf moet nadenken welke foto nu echt je foto van de dag is. Tegelijkertijd leg je alles wat je op My365 plaatst wel heel erg open voor iedereen. Dat moet je willen, en anders kun je er het beste verre van blijven. Maar zoek je de likes van (met name) Japanners, dan moet je zeker My365 proberen. Zelf volg ik ook een aantal Nederlanders (meestal is het ook hier een gevalletje van ik volg-jij volgt terug), die ik totaal niet ken. En ontdek dat ik door één foto per dag te zien, me wel beelden over iemand kan gaan vormen. En daarmee biedt My365 voor mij nog steeds meer leuke mogelijkheden en ontdekkingen dan ware gevaren.

 

0 Shares:
9 comments
 1. Zeker heel leuk om te doen! Vooral ook foto,s uit andere werelddelen en hoe beleefd ze bv. in Japan zijn! En zo hebben wij elkaar ook ontmoet. Leuk!

 2. Zeker heel leuk om te doen! Vooral ook foto,s uit andere werelddelen en hoe beleefd ze bv. in Japan zijn! En zo hebben wij elkaar ook ontmoet. Leuk!

  1. Ze zijn inderdaad heel beleefd, die Japanners. Maar dat zijn wij ook tegen elkaar :). Maar ik ben het helemaal met je eens: het is een leuke manier om mensen te ontmoeten!

 3. Zeker heel leuk om te doen! Vooral ook foto,s uit andere werelddelen en hoe beleefd ze bv. in Japan zijn! En zo hebben wij elkaar ook ontmoet. Leuk!

 4. Zeker leuk!
  Wat ik alleen niet snap….
  Hoe kunnen ze mijn foto's zien, als ze mij niet volgen?
  Ik zie 'feed' 'popular' 'news' en 'calendar'.
  Geen interesting… :-(

  1. Ik weet niet welke foon jij hebt, maar op de Iphone kun je kiezen voor interesing, en daarbij dan uit 'popular', 'like' 'new' en 'user'. Overigens kun je ook via de site alles zien: Tik maar my365.in/ in…

 5. Hmmm…. Die link doet 't bij mijn niet. Ik heb de GalaxyS2. Ik kan dus niet kiezen. Bij mij is het gewoon popular, maar zal 't eens via de site via Google proberen…

Comments are closed.

Dit artikel is 7.094 keer gelezen