Google blijft komen met nieuwe ontwikkelingen. Een tijdje terug werden werelderfgoederen digitaal gemaakt en onlangs sprongen ze nog in de bres voor bedreigde talen. Nu komen ze met een nieuw project: de Google-bril, ofwel de Googgles, zoals ik hem heb genoemd. 

Project Glass

Afgelopen woensdag presenteerde Google Project Glass tijdens een conferentie waar Google’s toekomstplannen bekend werden gemaakt. Project Glass is een project om computertechnologie te integreren in een bril. De ‘augmented reality’-bril is voorzien van een touchpad, camera, microfoon, een internetverbinding en verschillende sensoren. Dit alles bij elkaar moet de brildrager in staat stellen om real-time informatie te krijgen over mensen en gebouwen.

Nog even geduld!

In 2013 zal Google deze speciale bril beschikbaar stellen voor ontwikkelaars voor het bedrag van 1.500 dollar. Zij kunnen daarbij nog even los gaan op het model. Google laat de functionaliteiten van de bril voornamelijk afhangen van de inventiviteit van de ontwikkelaars. Daarna zal hij beschikbaar worden voor de consumentenmarkt voor een zachter prijsje.

Vragen, vragen, vragen…

Ik moet nog aan het idee wennen. Er schieten allerlei scenario’s door mijn hoofd. Krijg ik nu ook allerlei meldingen te zien, zoals: “Het bijwerken van uw bril is bijna voltooid. U moet de bril opnieuw opstarten als u de updates van kracht wilt laten worden. Wilt u uw bril nu opnieuw opstarten?”. Of wat je als je gewoonweg geen brillenhoofd hebt? En is hij straks gewoon te koop bij de opticien? En kan ik dan ook uit verschillende modellen kiezen?

Wat jullie?

Google laat de verdere ontwikkeling van de Google-bril dus afhangen van ontwikkelaars. Welke functionaliteiten zouden jullie graag zien in de bril? Hieronder vast een idee!

0 Shares:
Dit artikel is 2.281 keer gelezen