Voor de Amazon -fans is er goed nieuws. De webwinkel opent hoogstwaarschijnlijk in september zijn virtuele Nederlandse filiaal. Dit meldt Tweakers op basis van verschillende bronnen. Hiermee zou Amazon.nl een serieuze concurrent kunnen worden voor de e-shops van Bol.com en Wehkamp.

Hardnekkige geruchten

In december vorig jaar waren er al hardnekkige geruchten dat Amazon.com voet op Nederlandse bodem zou zetten. En nu lijkt het erop dat we nog dit najaar boeken, films, muziek en elektronica kunnen kopen bij dit, van oorsprong Amerikaanse, e-commercebedrijf.

Een lesje geschiedenis

Amazon.com is gevestigd in Seattle en werd in 1995 opgericht door Jeff Bezos. Het was hiermee één van de eerste bedrijven die producten via het web verkochten.  In eerste instantie werden enkel boeken verkocht, maar laten ook andere producten.  In de eerste jaren na de opstart maakte het bedrijf geen winst,  maar langzaamaan werd er meer verkocht en meer omzet gedraaid.

Internationale groei

Inmiddels heeft Amazon.com buiten de Verenigde Staten meerdere vestigingen. De winkel is te vinden in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Japan en China. En binnenkort komt daar dus waarschijnlijk een Nederlandse vestiging bij.

En nu?

Bol.com leek zich in november al voor te bereiden op de komst van Amazon.com. Door middel van een marktonderzoek probeerde het zicht te krijgen op zijn concurrentiepositie ten opzichte van eventuele grote derden. Directeur Daniël Ropers van Bol.com zei hierover toen het volgende: “We zijn niet zozeer bezig met de concurrentie, maar wel met de vraag wat voor onze klanten het meest toevoegt. In die zin is het ook onbelangrijk of en wanneer Amazon een Nederlands filiaal opent. Maar als, dan is dat zeker niet de laatste grote internationale of nieuwe partij die dat doet. Kijk hoe een nieuwkomer als Zalando optreedt, en met welke lange adem. Het enige dat telt in een wereld van toenemende transparantie, is dat je winkel voor de klant echt beter is dan de alternatieven, of deze nu offline of online zijn.”

0 Shares:
Dit artikel is 2.089 keer gelezen