Als blogger ben ik relatief nieuw op 42bis. Maar nu al noem ik het één van mijn successen om voor dit gave platform te kunnen schrijven over zaken die mij interesseren. Ik maak mijn blogs (voor 42bis 8 artikelen) met heel veel plezier. Mijn artikelen gaan over mijn werk als community manager, over trends op het vlak van sociale media of over andere zaken.

Community management

In het dagelijkse leven ben ik een community manager en geef ik leiding aan groepen medewerkers en communities. Ik kan mij voorstellen dat nog niet iedereen weet wat een community manager of community management is. Heel simpel: community management is in eerste instantie het luisteren naar een community. Of zoals genoemd in een artikel op Frankwatching: “De Community Manager brengt orde in de chaos die het sociale web heet. Hij is de stem van de community. Ofwel: een spin in het web.

Community manager

Benodigdheden voor een community manager, naast een laptop en internetaansluiting, zijn  goede oren, een stem, een setje vingers (het liefst 10 stuks, dat typt makkelijker) en een goed stel hersenen. Allemaal nodig om online te communiceren en de community te managen en te voorzien van de juiste informatie. Wil jij meer weten over het werk van een community manager, lees dan ook mijn blog: “Ben jij een goede community manager?

Welke PR dame wil op 42bis?

Wat ik erg leuk vind is dat het mij als schrijver is gelukt om ook andere professionals een podium te geven. In een reeks van interviews over interessante vrouwen in PR en branding, verscheen eind vorige maand als derde blog: “Begin met het waarom”. Nadat ik tweemaal een branding dame en eenmaal een PR dame heb geïnterviewd, ben ik nu op zoek naar een volgende interessante professional werkzaam als PR-agent. Het liefst iemand die één of meerdere bekende eenpitters en/of BN-ers vertegenwoordigt en daar iets meer over wil vertellen. Hebben jullie een tip of ben je zelf de dame die ik zoek, laat dan hier onder een berichtje achter.

Wil jij ook bloggen voor 42bis?

Fijn voor mij dat ik met heel veel plezier werk voor 42bis. Het kan geen kwaad voor mijn profilering, integendeel zelfs. Maar misschien wil jij dit ook? Wil jij bloggen voor 42bis? Of wil je iets anders doen? Bijvoorbeeld redactieassistent, videoredacteur of eindredacteur worden? Dat kan! Lees dan verder bij: “Gezocht bloggers”. En meld je aan. En wie weet zie ik jou binnenkort ook online in de hangout van 42bis.

 

 

0 Shares:
Dit artikel is 2.493 keer gelezen