Met de komst en explosieve groei van Pinterest schoten de browser- en CMS-plugins voor deze sociale netwerksite ook als paddenstoelen uit de grond. En daar wordt binnenkort weer een plugin aan toegevoegd, namelijk de WordPress-plugin WP Pinner van initiatiefnemer Wilco de Kreij. Deze werd onder de aandacht gebracht op Frankwatching. Na het lezen van dit artikel was ik meteen enthousiast en dacht: “Daar wil ik mee aan de slag.”. Ik kreeg toegang tot een bètaversie van de plugin, dus ik kon gaan testen of mijn enthousiasme ook gegrond was.

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker!

Er zijn voor WordPress verschillende plugins gericht op Pinterest, zoals Pin It on Pinterest, Pinterest Lightbox en Pinterest RSS Widget. Het grootste gedeelte van deze plugins richt zich op de front-end functionaliteit en dat is wat WP Pinner onderscheidt van deze plugins. Deze plugin richt zich juist op de back-end. Dit houdt in dat:

 • pagina’s of berichten met afbeeldingen naar Pinterest gepubliceerd kunnen worden via het WordPress administrator-gedeelte;
 • pins ingepland kunnen worden met behulp van de WordPress schedule-functie voor pagina’s en berichten;
 • de statistieken van je pins bekijken, zoals de CTR of het aantal repins.

Klinkt goed, maar werkt het ook?

Pinterest vanuit WordPressIk heb een week mogen spelen met de plugin en ik ben positief verrast.
Het instellen van de plugin is erg simpel. Je kunt aangeven dat:

 • WP Pinner voor pagina’s en/of berichten geactiveerd moet zijn;
 • of er een standaardbeschrijving bij de pin moet komen te staan;
 • waar de pin naartoe moet linken (homepage van de blog, geen URL, etc.).

Niet heel veel opties dus, maar dat maakt de plugin wat mij betreft ook weer erg krachtig.

Het plaatsen van een pin vanuit WordPress is erg simpel. Je plaatst de afbeelding in het bericht en selecteert dat je deze ook wilt publiceren naar Pinterest (zie afbeelding hiernaast). Vervolgens publiceer je het bericht en voilà, de afbeelding staat ook op Pinterest.

Voor het inplannen van een pin geldt precies hetzelfde. Je plant in wanneer het bericht gepubliceerd moet worden en je geeft aan dat dit bericht ook gepubliceerd moet worden op Pinterest. Leuker kunnen we het dus inderdaad niet maken, maar wel makkelijker.

De statistieken van je geplaatste pins zijn net zoals het plaatsen van een pin erg eenvoudig en gebruikersvriendelijk. In het overzicht is snel te zien hoeveel repins je pin heeft gehad, hoe vaak deze geliked is en hoe vaak er op geklikt is.

WP Pinner statistieken
WP Pinner statistieken

Conclusie

Eenvoud is het woord dat WP Pinner het beste omschrijft en dat is ook de grote kracht van deze plugin. Geen toeters en bellen, maar een simpele toevoeging voor WordPress. Er zitten nog wat kleine schoonheidsfoutjes in, maar daarvoor is het ook een bètaversie natuurlijk.

De plugin is ideaal voor bloggers met een fotoblog en Pinterest-account. Op deze manier kunnen ze in één keer een afbeelding op hun blog en Pinterest plaatsen, want zeg nou eerlijk: we zijn toch allemaal liever lui dan moe?

Voor meer informatie kun je terecht op de website en blog van WP Pinner.

Wat denken jullie: heeft deze plugin een toegevoegde waarde voor een WordPress blogger of zijn er volgens jullie plugins die beter zijn?

0 Shares:
5 comments
 1. zelf gebruik ik de "pin it" button van pinterest. erg handig, met deze button kun je vanaf iedere website die het toelaat pinnen. op mijn website gebruik ik zelf de plugin "Tweet, Like, Google +1 and Share" waarmee bezoekers je pagina kunnen tweeten, liken, pinnen, delen op linkedin en google+. kind kan de was doen. 

  1. Hoi Archana,

   Leuk dat je reageert!

   De "Pin it" button/extentie is inderdaad ook erg handig om afbeeldingen die je tegenkomt te pinnen en om lezers je blogs te laten delen zijn er inderdaad veel goede/handige/makkelijke plugins, waaronder Tweet, Like, Google +1 and Share.Het mooie van WP Pinner vind ik dat je mooie statistieken direct in je WordPress kan zien. Het is dan ook meer een plugin voor bijvoorbeeld foto bloggers die een WordPress blog hebben en direct hun blogpost (in dat geval een foto) naar Pinterest willen doorzetten. Voor algemeen Pinterest gebruik, zoals random pinnen van leuke en interessante afbeeldingen die je tegenkomt zijn er makkelijkere oplossingen, zoals "Pin it".

Comments are closed.

Dit artikel is 5.726 keer gelezen