De microblogdienst Twitter heeft zijn populariteit grotendeels aan zijn eenvoud te danken. Maar dat is tegelijkertijd de reden waarom er nog heel veel verbeterd kan worden.

Iedereen die Twitter regelmatig gebruikt, komt in aanraking met twitter-apps. Zogenaamde applicaties van andere bedrijven die iets doen wat Twitter zelf niet biedt, zoals uitbreid zoeken in tweets, oudere tweets opsporen, zoeken in bio’s of andere zaken. Daarom een To-Do-lijst van wat er in Twitter zelf nog verbeterd kan worden, zodat we niet voor elk probleem weer een andere app moeten uitproberen.

Twitter frustratiesUitgebreid zoeken

Wat veel mensen al niet weten, is dat Twitter een uitgebreide zoekfunctie heeft. Maar helaas is deze zoekfunctie niet uitgebreid genoeg. Zo kan je tweets ouder dan een week niet meer terugvinden, kan je niet in de bio zoeken van een twitteraccount en kan je ook niet zoeken naar lijsten. Dit kan dus uitgebreider.

Je volgers sorteren

Wat zou het toch mooi zijn als je je eigen volgers kan sorteren op naam, volgersaantallen of plaats. Iets wat in elk ander sociaal netwerk de normaalste zaak van de wereld is, kan in Twitter niet.

Tweets inplannen

Zou je graag een tweet op een ander tijdstip willen versturen? De meeste mensen zullen hiervoor Hootsuite of Tweetdeck gebruiken, omdat het in Twitter zelf niet kan.

Statistieken

Zou het niet handig zijn als je na een jaar kan zien wie jou het meest heeft beïnvloed? En wie het vaakst jouw tweets heeft geretweet? Statistieken over je eigen account kunnen erg handig zijn.

Tweet citeren

Op de site van Twitter  kan je een tweet niet citeren, alleen retweeten. Dat betekent dat wanneer je iemands tweet wil gebruiken maar er ook wat voor wil schrijven, je zelf handmatig de tekst moet kopiëren, er RT voor moet zetten en dan je eigen toevoeging moet plaatsen. Erg veel werk dus. Het vreemde is dat de citeerfunctie waarmee dit kan, wel in de mobiele app zit.

Lijsten op mobiel

Op je telefoon of tablet kan je geen lijsten bekijken. Als je bijvoorbeeld op een congres bent en alle sprekers staan in een lijst, is het wel vervelend dat je die niet kan zien.

Voor alle bovenstaande problemen zijn er andere websites en applicaties die hiervoor een oplossing hebben. Zou het niet een verbetering zijn als Twitter deze functies zelf in zich zou hebben?

0 Shares:
4 comments
  1. Je kan in je Smartphone ook geen mensen toevoegen aan een lijst met de twitter app. Erg irritant. Ik heb mijn achterstand net weer moeten inhalen op de website van twitter. Al met al een goede opsomming. Ik zeg: "mailen naar: Dick Costolo".

    1.  Hi Herman. Er staat toch ook nergens dat dat niet kan? De besproken citeerfunctie doet wat anders dan embedden: die kopieert de tweet voor je met RT en afzender ervoor, zodat je er zelf nog iets voor kan schrijven.

  2. Ja, en het irritante is dat Twitter dat zelf allemaal wel kan. En doet. En ze doen nog veel meer met je gegevens trouwens. Maar anyhow, dat is hoe Dan Zarella wel aan onderzoeksgegevens komt.

Comments are closed.

Dit artikel is 5.283 keer gelezen