Wat kijken 42bis’ers deze week op televisie? (nou ja, voor zover je er nog een hebt dan). We helpen je op weg.

Maandag

 

Librarian III: Curse of the Judas Chalice

Genre: Actie
Tijd/zender: 20:30 /RTL7

Bibliothecaris en avonturier Flynn Carsen gaat op een gevaarlijke missie om de historische Kelk van Judas terug te vinden. Onderweg krijgt hij hulp van de mysterieuze Simone Renoire, een vrouw met een duister geheim. Samen zetten ze hun zoektocht voort, die leidt naar een verborgen crypte in New Orleans. Hier ontdekt Flynn niet alleen het geheim van Simone, maar ook zijn ware missie: het stoppen van een eeuwenoud kwaad.

 

Pitch Black

Genre: SciFi
Tijd/zender: 22:15 /RTL7

Een ruimteschip met veertig passagiers aan boord strandt op een verlaten planeet. Een handjevol overlevenden moeten het zien te redden in de ruige omgeving, waar drie zonnen genadeloos branden en een ontsnapte gevangene voor moeilijkheden zorgt.

De overlevenden gaan op zoek naar een schuilplaats en water. Als de nacht valt, blijkt de planeet te worden bewoond door vleesetende monsters die niet tegen daglicht kunnen.

De gevangene en de overlevenden hebben elkaar hard nodig om zich staande te houden.

Dinsdag

 

The mummy returns

Genre: Adventure
Tijd/zender: 20:30 /RTL5

Tien jaar na hun eerste ontmoeting met de mummie, krijgen archeologen Rick O’Connell en zijn echtgenote Evelyn opnieuw te maken met Imhotep. De mummie is tijdens onderzoek in het British Museum tot leven gewekt en heeft het nu voorzien op Alex, de achtjarige zoon van de O’Connells.

Woensdag

 

Frequency

Genre: Thriller
Tijd/zender: 20:30 /RTL8

De vader van John Sullivan kwam om het leven toen John nog klein was. Op een dag krijgt John via een oude radio contact met zijn vader dertig jaar geleden. John doet er alles aan om zijn vader te waarschuwen voor zijn naderende dood, maar beseft niet wat voor gevolgen het heeft om de toekomst naar zijn hand te zetten.

 

The 6th day

Genre: SciFi
Tijd/zender: 20:30 /RTL7

Als Adam Gibson thuiskomt van zijn werk, blijkt hij te zijn gekloond. Zijn kloon heeft zijn rol binnen de familie al helemaal overgenomen.

Gibson gaat op onderzoek uit, maar wordt daarbij gedwarsboomd door een organisatie die hem uit de weg wil ruimen. Hij weet aan hen te ontsnappen en weet uiteindelijk de maker van de klonen te confronteren.

Die meldt Gibson een aantal zaken die hij liever niet had willen horen.

Back to the future III

Genre: SciFi
Tijd/zender: 23:00 /RTL7

Voor Doc Brown gaat een jongensdroom in vervulling, als hij in het wilde westen van de jaren ’80 van de 19e eeuw gaat wonen. Maar als hij daar voortijdig aan zijn eind dreigt te komen, reist Marty terug in de tijd om hem te redden.

Er is maar één probleem: Doc is smoorverliefd op schooljuf Clara Clayton en heeft zijn hoofd er niet helemaal bij. Het is dus aan Marty om Doc uit de problemen te houden, de DeLorean op gang te krijgen en verleden, heden en toekomst weer in goede banen te leiden, zodat iedereen weer terugkomt op de plek en tijd waar ze thuishoren.

Donderdag

 

King Arthur

Genre: Adventure
Tijd/zender: 20:30 /Veronica

Arthur is een aarzelende leider die niets liever wil dan Brittannië verlaten en naar de stabiliteit van Rome terugkeren. Voordat hij en zijn Ridders van de Ronde Tafel hun vrijheid terugkrijgen, ligt er nog een laatste gevaarlijke missie voor hen klaar.

Achter de vijandelijke linie moeten zij een edelman en diens gezin redden van de oprukkende Saksen. Met de hulp van de mooie Guinevere moet Arthur de kracht vinden om de oorlog te winnen.

 

Thor: Hammer of the gods

Genre: Adventure
Tijd/zender: 23:00 /RTL7

Thor en zijn vrienden reizen af naar een mysterieus eiland. Als zij daar aankomen, stuiten zij op vreemde wezens, Varguls, bloeddorstige wolfachtige wezens. Om deze te verslaan moet Thor op zoek naar de legendarische hamer.

Vrijdag

 

Tekken

Genre: Adventure
Tijd/zender: 20:30 /RTL5

In het jaar 2039 hebben wereldoorlogen de mensheid bijna weggevaagd. De continenten worden niet meer door regeringen maar door machtige concerns zoals Mishima Zaibatsu bestuurd. De leider, Heihachi Mishima, is organisator van het grootste vechtsportevenement ter wereld, genaamd Tekken, dat de massa’s mensen rustig moet houden en de winnaar eeuwige roem belooft. Ook de opstandige straatvechter Jin Kazama wil eraan deelnemen. Echter, zijn motivatie is om bloedige wraak op Heihachi te kunnen nemen die hij schuldig acht voor de dood van zijn moeder. Geplaagd door zijn innerlijke demonen doet Jin mee aan het King Of Iron Fist Tournament. Tijdens het toernooi openbaart zich de duistere zijde van het Mishima-imperium en ontdekt hij een geheim project dat de wereld voor altijd kan veranderen.

 

Ice Age

Genre: Animatie
Tijd/zender: 20:30 /RTL7

Alhoewel alle dieren naar het zuiden trekken om de naderende kou te ontvluchten, trekt de norse mammoet Manfred, tegendraads als hij is, naar het noorden. Al gauw loopt hij bij zijn zwerftocht Sid, een drukke luiaard, tegen het lijf.

Deze is vastbesloten om met Manfred mee te reizen, al heeft de mammoet daar eigenlijk weinig zin in. Als ze plotseling een mensenbaby vinden, wil Sid alles op alles zetten om de kleine terug naar zijn familie te brengen.

Maar daarvoor hebben ze de hulp nodig van Diego, een sluwe sabeltandtijger, die moeilijk te vertrouwen blijkt.

One Flew over the Cuckoo’s Nest

Genre: Drama
Tijd/zender: 21:35 /CANVAS

Drama. Omdat hij een relatie had met een vijftienjarig meisje wordt Randle Patrick McMurphy veroordeeld tot een gevangenisstraf. Hij probeert te ontsnappen aan het gevangeniswerk door zich voor te doen als geesteszieke. Dat heeft echter een averechts effect als hij naar een psychiatrisch ziekenhuis wordt gestuurd.

Ice age: The meltdown

Genre: Animatie
Tijd/zender: 22:05 /RTL7

Het einde van de ijstijd nadert en de dieren vinden hun nieuwe, natte, warme omgeving heerlijk: smeltende waterparadijzen met warme geisers. Manny, Sid en Diego ontdekken echter dat het waterparadijs wel heel nat wordt en komen erachter dat de gigantische dam op instorten staat.

Als dit gebeurt, loopt hun hele omgeving gevaar. Er is maar één manier om hun wereld van de ondergang te redden en ze besluiten op een gevaarlijke missie te gaan.

 

Spider-Man 2

Genre: Actie
Tijd/zender: 22:20 /RTL5

Peter Parker heeft het zwaar. Zijn dubbelleven als superheld Spider-Man heeft grote gevolgen voor zijn gewone leven. Hij overweegt zelfs zijn superheldenstatus op te geven. Maar dan krijgt hij te maken met dr. Octopus en gaat hij toch de strijd aan met deze nieuwe opponent.

The Butterfly Effect

Genre: Thriller
Tijd/zender: 23:50 /één

Thriller. De twintigjarige student Evan Treborn beschikt over een unieke, maar levensgevaarlijke gave: hij kan terugkeren naar zijn verleden. Voor Evan lijkt het de ideale manier om de levens van zijn vrienden weer op de rails te krijgen.

Zaterdag

 

Blues brothers

Genre: Comedy
Tijd/zender: 07:30 /RTL4

De broers Jake en Elwood bezoeken het weeshuis waar ze vroeger zijn grootgebracht. Zuster Maria Stigmata vertelt dat de instelling in geldnood zit.

De twee broers willen haar graag helpen, maar ze hebben alleen gestolen geld en dat wil ze niet aannemen. Een oudere conciërge, die de broers heeft opgevoed en hun de liefde voor de muziek heeft bijgebracht, raadt hen aan wat vaker naar de kerk te gaan en dat doen de broers.

Als ze dominee Jones ontmoeten, krijgt Jake een goddelijke ingeving: hij zal zijn vroegere Bluesband weer nieuw leven inblazen.

Bridge to Terabithia

Genre: Adventure
Tijd/zender: 07:30 /RTL4

Jesse Aaron is de snelste jongen van zijn klas. Wanneer er een nieuw meisje, genaamd Leslie Burke, bij hem in de buurt komt wonen, besluit hij om vrienden met haar te worden. Haar familie is een beetje vreemd maar door Leslie leert Jesse allemaal nieuwe dingen over zichzelf en ziet hij dingen die hij voorheen niet zag.

 

Raiders of the Lost Ark

Genre: Adventure
Tijd/zender: 19:30 /BBC1

Intrepid archaeologist Indiana Jones goes in search of the legendary Ark of the Covenant, a biblical artefact of devastating power. His quest leads him to Egypt, where the Nazis are plotting to use the Ark’s power to further Hitler’s plans for world domination – aided by Jones’ deceitful French rival. Steven Spielberg’s action adventure, with Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman and John Rhys-Davies

G.I. Joe: The rise of Cobra

Genre: Actie
Tijd/zender: 20:00 /RTL5

Het elitekorps G.I. Joe gaat de strijd aan met een criminele organisatie die onder leiding staat van de beruchte wapenhandelaar Destro. Op deze manier proberen ze de wereld van de ondergang te redden.

300

Genre: Actie
Tijd/zender: 22:00 /Veronica

In de slag om Thermopylae vechten koning Leonidas en 300 Spartanen op leven en dood tegen Xerxes en zijn enorme Perzische leger. Het Griekse leger staat voor een onmogelijke uitdaging, maar hun moed en opoffering inspireren heel Griekenland om één front te vormen tegen hun Perzische vijand en voor democratie te strijden.

Quarantine

Genre: Horror
Tijd/zender: 22:20 /RTL5

Televisieverslaggever Angela en cameraman Scott lopen een avond mee met de brandweer van Los Angeles. Na een oproep komen ze terecht in een flatgebouw waar een vrouw is besmet met een onbekend virus.

Daarna volgen snel meer slachtoffers. Wanneer iedereen probeert te ontsnappen, blijkt het gebouw te zijn vergrendeld om uitbraak van het virus te voorkomen.

De aanwezigen zitten vast en kunnen niet met de buitenwereld communiceren. Na afloop is alleen op de tape van de televisiecrew te zien wat zich in het gebouw heeft afgespeeld.

Bron: http://www.tvgids.tv

 

Serie in de spotlight

Elke week zetten we een serie in de spotlight. Dat kan een vreselijk nieuwe serie zijn, maar ook een vreselijk oude en zelfs iets daar exact tussenin. Maar dat het series zijn die je gezien Moet hebben, dat staat vast. 

Een oudje dit keer:

 

Legend of the Seeker

Gebaseerd op de Sword of Truth boeken van Terry Goodkind, volgt deze serie de avonturen van Richard Cypher en Kahlan Amnell.

Waarom kijken?

De boeken zijn fan-fucking-tastic…die moet je sowieso lezen. Maar de serie is ook best leuk. Niet zo tof als de boeken, maar een soort Xena stijl serie met spanning, sensatie, avontuur en natuurlijk de hoofdrolspelers uit de boekenreeks. Je hoeft voor deze serie niet alles opzij te zetten, maar voor een brakke zaterdag of zondag is het prima kijkvoer. Goed om te weten: er zijn maar 2 seizoenen beschikbaar van Legend of the Seeker. Je bent dus gauw uitgekeken.

0 Shares:
Dit artikel is 2.394 keer gelezen