Wat kijken 42bis’ers deze week op televisie? (nou ja, voor zover je er nog een hebt dan). We helpen je op weg.

Maandag

 

Troy

Genre: Actie/Adventure
Tijd/zender: 20:30/NET5

Het is 1193 voor Christus. Paris, de prins van Troje, wordt verliefd op Helena, koningin van Sparta. Helena gaat met hem mee naar Troje, zonder dat haar echtgenoot, koning Menelaos, dat weet. Dit zorgt ervoor dat beide koninkrijken in oorlog met elkaar raken. Er vindt een bloedige slag plaats rond Troje waarbij Achilles de grootste held bij de Grieken is, terwijl Hector, de oudste zoon van de koning van Troje, de hoop van de inwoners van zijn stad is.

Death becomes her

Genre: Comedy
Tijd/zender: 20:30/RTL8

Actrice Madeline Ashton en schrijfster Helen Sharp zijn al jarenlang bittere rivalen. Madeline is getrouwd met Ernest Menville, die ooit de verloofde van Helen was. Helen komt hierdoor in een zware depressie terecht en zeven jaar later belandt ze in een kliniek. Ondertussen raakt Madelines carrière in een slop en is Ernest begrafenisondernemer geworden. Jaren later treffen Madeline en Helen elkaar weer en ziet Madeline dat Helen er een stuk jonger uitziet voor haar leeftijd. Madeline ontdekt dat het geheim van de eeuwige jeugd in een toverdrank zit.

Escape from New York

Genre: Actie
Tijd/zender: 23:00 /RTL7

Een veroordeelde crimineel, tevens oorlogsheld, krijgt een interessant aanbod. Als hij de Amerikaanse president weet te redden uit de zwaarbewaakte gevangenis die het eiland Manhattan is geworden, krijgt hij zijn vrijheid terug.

 

Dinsdag

 

The Hitcher II: I’ve Been Waiting

Genre: Horror
Tijd/zender: 23:00 /13th Street

Amerikaanse horrorthriller uit 2003 van regisseur Louis Morneau met C. Thomas Howell (Jim Halsey), Jake Busey (Jack), Kari Wuhrer (Maggie) en anderen. Wanneer Jim Halsley en zijn vriendin naar Texas reizen, worden ze achtervolgd door een krankzinnige lifter die hen koste wat het kost wil vermoorden. Kijkwijzer indicatie: let op met kinderen tot 9 jaar.

Woensdag

Back to the future

Genre: SF/Adventure
Tijd/zender: 23:10 /RTL7

Marty reist met een tijdmachine terug naar 1955. Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. Hij moet zorgen dat zijn ouders weer verliefd op elkaar worden, om zelf weer geboren te worden. Ondertussen moet hij ook een weg terug naar de toekomst zien te vinden.

 

Donderdag

 

Lost city raiders

Genre: Actie
Tijd/zender: 20:30 /RTL7

2048. De poolkappen zijn gesmolten, het zeewater is gestegen en alle continenten staan grotendeels onder water. Miljarden mensen zijn verdronken. Avonturiers schuimen de nieuwe wereldzee af, op zoek naar kostbaarheden onder water. Kubiak is één van hen. Samen met zijn twee zoons Jack en Thomas zoekt hij naar een verloren object dat van groot belang is voor het voortbestaan van de mensheid. Maar er zijn meer kapers op de kust. Op de hielen gezeten door zijn concurrenten probeert Kubiak het mysterieuze relikwie te bemachtigen, in een poging de aarde te redden van de totale ondergang.

Godzilla

Genre: Actie
Tijd/zender: 20:30 /Veronica

Als gevolg van atoomproeven in de Stille Oceaan is een enorm beest ontstaan: Godzilla. Het monster dendert rechtstreeks op New York af en de Amerikaanse regering stelt direct een onderzoeksteam samen. Nick Tatopoules maakt deel uit van dit team. Zijn taak is onderzoek doen naar wat Godzilla naar New York heeft gedreven. Hij gaat samen met het leger achter het enorme beest aan met maar één doel: Godzilla vernietigen voordat hij alles en iedereen verplettert.

Star runners

Genre: Actie
Tijd/zender: 22:45 /RTL7

Nadat ze de opdracht hebben gekregen van de regering om een kist op te halen van een verre planeet, ontdekken Ty Johns en Lei Chen dat ze geen kist moeten smokkelen, maar een buitenaardse vrouw. Wanneer hun ruimteschip een noodlanding moet maken op een planeet, waar kwaadaardige insecten leven, moeten ze alles op alles zetten om te overleven.

Vrijdag

 

Pirates of the Caribbean: At World’s End

Genre: Adventure
Tijd/zender: 20:40 /één

Avonturenfilm. Kapitein Barbossa, Will Turner, Elizabeth Swann en de crew van de Black Pearl besluiten naar het einde van de wereld te reizen om kapitein Jack Sparrow te zoeken. Om daar te geraken, moeten ze eerst langs piraat kapitein Sao Feng in het gevaarlijke Singapore. Ze moeten zijn schip en de belangrijke landkaart die hen naar het einde van de wereld zullen brengen, zien te bemachtigen.

Death proof

Genre: Actie
Tijd/zender: 22:25 /RTL5

Stuntman Mike stalkt en vermoordt sexy vrouwen met zijn ‘Death Proof’ stuntwagen. Tot hij op een dag een groepje vrouwen tegenkomt die geen makkelijk doelwit zijn. Ze zijn wraakbelust en hebben het op hem gemunt. Stuntman Mike is niet langer meer de jager maar de prooi.

Zaterdag

 

Fantastic Mr. Fox

Genre: Actie
Tijd/zender: 20:00 /SBS6

Mr. en Mrs. Fox leiden een idyllisch ondergronds leventje, totdat de instincten van Mr. Fox komen bovendrijven. Dit brengt het bestaan van hun hele dierengemeenschap in gevaar, want om aan voedsel te komen berooft Mr. Fox boerderijen van hun kippen. Hij is de boeren steeds te slim af. Na de zoveelste keer zijn ze het beu om hun kippen te moeten delen met een sluwe vos en proberen van hun vijand en zijn familie af te komen.

The Lord of the Rings: The two towers

Genre: Adventure
Tijd/zender: 20:00 /RTL5

Het reisgenootschap is uit elkaar gevallen na de dood van Boromir. Frodo en Sam wacht de taak ongezien naar Mordor te komen, om daar de Ring te vernietigen. Naarmate zij dichterbij Mount Doom komen, waar de Ring werd gesmeed, wordt de reis zwaarder. Voor Frodo wordt de Ring steeds moeilijker te weerstaan. Tijdens hun queeste krijgen ze onverwachts hulp en samen met deze nieuwe medestander gaan zij de strijd aan met Sauron, die een onzalig verbond heeft gesloten met tovenaar Saruman. Ondertussen proberen Aragorn, Legolas en Gimli om Merijn en Pepijn te bevrijden uit handen van het Orc-leger.

Tijdens de zoektocht naar de twee Hobbits belandt het drietal in Rohan, het land van koning Theoden. In hem vinden ze een bondgenoot in het gevecht tegen de heersers van de twee torens, Saruman en Sauron.

Jeepers creepers II

Genre: Horror
Tijd/zender: 22:00 /Veronica

Een schoolbus vol basketballers, coaches en cheerleaders strandt op een eenzame weg. Dit angstaanjagende tafereel wordt pas écht een nachtmerrie als een mensetend beest, de Creeper, het heeft gemunt op de schoolbus. Ondertussen zijn een agrariër en zijn zoon op een persoonlijke missie om de Creeper uit de weg te ruimen.

Falling down

Genre: Horror
Tijd/zender: 22:00 /Veronica

William Foster heeft zijn dag niet. Hij wordt op non-actief gesteld in zijn baan bij defensie en komt ook nog eens terecht in de grootste file sinds tijden. Omdat hij per se de verjaardag van zijn dochter wil bijwonen, laat hij zijn auto staan en gaat hij lopen. Al lopende treft hem de ene vernedering na de andere, waardoor hij op een gegeven moment mentaal doorslaat. Het is aan agent Prendergast om Foster een halt toe te roepen.

 

Zondag

 

Samurai Girl: Book of the shadow

Genre: Horror
Tijd/zender: 23:55 /SBS6

De 19-jarige Heaven is de geadopteerde dochter van een van Japans rijkste en machtigste families. Wanneer ze naar San Francisco reist voor een uithuwelijking aan de zoon van een van haar vaders zakenrelaties, komt ze er al snel achter dat haar verleden is gekoppeld aan een eeuwenoude geheime profetie. Ze komt terecht in een strijd tussen goed en kwaad.

Bron: http://www.tvgids.tv

 

Serie in de spotlight

Elke week zetten we een serie in de spotlight. Dat kan een vreselijk nieuwe serie zijn, maar ook een vreselijk oude en zelfs iets daar exact tussenin. Maar dat het series zijn die je gezien Moet hebben, dat staat vast. 

Warehouse 13

Grappige sci-fi serie over twee geheim agenten die, nadat ze het leven van de President gered hebben, plotseling overgeplaatst worden naar Warehouse 13 – een enorm, topgeheim magazijn waar allerlei curiosa, geheimzinnige relikwieën, bizarre objecten en buitenaardse souvenirs bewaard worden die de Amerikaanse regering ooit gevonden heeft. Artie (Saul Rubinek) is de conciërge van Warehouse 13 en hij geeft Pete (Eddie McClintock) en Myka (Joanne Kelly) opdracht om rapporten te bemachtigen die melding maken van bovenaardse en paranormale zaken om nieuwe objecten voor zijn Warehouse te kunnen krijgen. Daarnaast moeten ze hem ook helpen het warehouse zelf in bedwang te houden.

Bron

Waarom kijken?

Warehouse 13 is misschien niet de állerbeste serie ooit gemaakt, maar op z’n minst licht entertaining. It sorta grows on you after a while, oftewel: even doorzetten en voordat je het weet zit je met smart op nieuwe afleveringen te wachten.

0 Shares:
Dit artikel is 2.549 keer gelezen