Wat kijken 42bis’ers deze week op televisie? (nou ja, voor zover je er nog een hebt dan). We helpen je op weg.

Maandag

 

Zathura: A space adventure

Genre: Fantasy
Tijd/zender: 20:30/RTL8

Twee broers vinden in de kelder van hun huis het spel Zathura. Door het spel wordt het huis naar de ruimte getransporteerd. De broers doen er alles aan om het spel te beëindigen maar dat gaat erg moeizaam, op iedere hoek ligt gevaar.

The code

Genre: Thriller
Tijd/zender: 20:30/RTL7

De geroutineerde kunstdief Keith Ripley plant de diefstal van twee kostbare Fabergé-eieren. Met de opbrengst wil hij zijn schuld aan de Russische maffia afbetalen. Keith besluit de onervaren dief Gabriel Martin om hulp te vragen, maar die heeft zo zijn eigen agenda. Intussen moet Keith vrezen voor rechercheur Weber, die vastbesloten is hem voor twintig jaar achter slot en grendel te zetten.

Moon

Genre: Sci-fi
Tijd/zender: 22:00/BBC2

Astronaut Sam Bell woont al bijna drie jaar op de maan in opdracht van Lunar Industries. Hij leeft daar een eenzaam bestaan en door een defecte satelliet heeft hij amper contact met zijn vrouw Tess en driejarige dochter Eve. Zijn enige maatje aan boord is Gerty: een robot. Onverwacht krijgt Sam gezondheidsproblemen en gaat hallucineren waardoor hij een bijna-fataal ongeluk krijgt. Als hij terug is op zijn basisstation, ontmoet hij zijn jongere en gewelddadigere ‘ik’. Deze tweede Sam beweert dat hij daar is om hetzelfde driejarige contract uit te dienen. Dan begint de strijd van de ‘echte’ Sam om zo snel mogelijk uit te vinden wat er verkeerd is gegaan en hoe hij op een veilige manier terugkomt naar huis.

The Terminator

Genre: Sci-fi
Tijd/zender: 23:30/BBC2

A cyborg assassin is sent on a murderous mission back in time to the 20th century, where he wreaks havoc while searching for his intended victim – a woman whose unborn son is destined to lead the human race in a war against machines. However, a soldier has also been sent from the future to protect her. James Cameron`s sci-fi thriller, starring Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton and Michael Biehn

Dinsdag

 

The Prestige

Genre: Drama
Tijd/zender: 23:30/BBC2

Victorian stage illusionists Robert Angier and Alfred Borden engage in a bitter personal and professional rivalry. The pair resort to increasingly brutal measures to sabotage each other’s acts, while Angier becomes obsessed with the secret behind Borden’s greatest illusion. Christopher Nolan’s mystery thriller, starring Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Piper Perabo and Scarlett Johansson, with David Bowie as real-life scientific pioneer Nikola Tesla

Woensdag

 

Foolproof

Genre: Thriller
Tijd/zender: 22:10/13th street

Canadese misdaadthriller uit 2003 van regisseur William Phillips met Ryan Reynolds (Kevin), Kristin Booth (Sam), Joris Jarsky (Rob) en anderen. Kevin, Sam en Rob zijn de oprichters van ‘Foolproof’. Ze berekenen en bedenken via high-tech apparatuur perfect uitgedachte plannen voor in theorie onmogelijke overvallen.

Dan dwingt een gangster ze tot een echte overval.

Vrijdag

 

Nim’s island

Genre: Adventure
Tijd/zender: 20:30/RTL4

Nim’s Island is een magische plek die beheerst wordt door de gedachten van het meisje Nim. Een wereld die gespiegeld is aan haar favoriete boekpersonage, Alex Rover, ‘s werelds grootste avonturier.

De schrijfster van de boeken, Alexandra, leeft gewoon een eenzaam bestaan in de grote stad. Wanneer Nims vader vermist wordt, brengt een serie gebeurtenissen Nim bij Alexandra en moeten ze moed ontlenen aan Alex Rover om Nims eiland te doorkruisen.

Babylon A.D

Genre: Sci-fi/Adventure
Tijd/zender: 20:30/RTL5

Toorop is een oud-soldaat die nu als huurling werkt. Voor een nieuwe klus moet hij de mooie Aurora van Rusland naar Amerika begeleiden. Hij weet niet dat de vrouw een organisme bij zich draagt dat de wereld moet veranderen. Zijn klus loopt dan ook geheel anders dan verwacht.

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

Genre: Adventure
Tijd/zender: 20:50/één

Avonturenfilm. Jack Sparrow ontdekt dat hij nog steeds in het krijt staat bij Davy Jones, de kapitein van het legendarische spookschip The Flying Dutchman. Terwijl de tijd verder tikt, moet hij een manier proberen te vinden om Davy Jones tevreden te stellen en zo aan de eeuwige vloek te ontsnappen. Hiervoor heeft hij de hulp nodig van zijn vrienden Will Turner en Elizabeth Swann.

Zaterdag

 

The hunchback of Notre Dame

Genre: Animatie
Tijd/zender: 14:15/SBS6

Het is de vijftiende eeuw in Parijs. De misvormde klokkenluider van de Notre Dame, Quasimodo, leeft verborgen voor de buitenwereld in de klokkentoren. Op een dag besluit hij om naar beneden te komen voor een festival. Hier ontmoet hij de zigeunerin Esmeralda. Ze spannen samen om iets te bedenken tegen de kwaadaardige Frollo.

The Lord of the Rings: The fellowship of the Ring

Genre: Fantasy
Tijd/zender: 20:00/RTL5 

De oeroude Ring, waarvan al eeuwen werd gedacht dat hij verdwenen was, is gevonden. Door een speling van het lot heeft een kleine Hobbit, genaamd Frodo, hem in handen gekregen.

Dan ontdekt Gandalf, een tovenaar die van oudsher nauwe banden heeft met de Hobbits, dat die Ring eigenlijk de hoofdring is. De Ring die de macht had om heel Midden-Aarde aan zich te onderwerpen, ooit gesmeed door Sauron de Grote, de Zwarte Heerser.

Frodo moet nu een zware reis ondernemen om de Ring terug te gooien in de vuren van Mount Doom. Bij deze moeilijke taak wordt hij vergezeld door zijn drie Hobbitvrienden Merijn, Pepijn en Sam en door Gandalf, Legolas de Elf, Gimli de Dwerg, Aragorn en Boromir.

De reisgenoten trotseren duizelingwekkende bergpassen, sneeuwstormen, duisternis en bossen. Ze hebben ontmoetingen met vreemde wezens, terwijl op elke hoek het gevaar en het kwaad loert.

Hun tocht om de Ring te vernietigen is de enige hoop op een einde van de heerschappij van Zwarte Heerser.

Gothika

Genre: Horror
Tijd/zender: 22:00/Veronica

Een psychologe wordt wakker als patiënte in de kliniek voor criminelen, waar zij zelf werkt. Ze ontdekt dat ze beschuldigd wordt van de moord op haar echtgenoot, maar ze kan zich daar niets van herinneren. Terwijl ze radeloos haar geheugen tracht terug te krijgen, merkt ze dat een wraakzuchtige geest haar manipuleert.

Dark water

Genre: Horror
Tijd/zender: 23:50/Veronica

Een jonge vrouw is met haar ex-echtgenoot verwikkeld in een zware strijd om de voogdij van haar vijfjarige dochter. De vrouw heeft een psychiatrisch verleden en hoopt sterker te staan door werk te vinden en een eigen appartement te huren. Haar werk zorgt er echter voor dat ze weinig tijd heeft voor haar dochtertje en het appartement blijkt ook vol gebreken te zitten.

Zondag

 

Ben-Hur

Genre: Historisch drama
Tijd/zender: 13:35/één

Historisch drama. Massala, de nieuwe tribuun van de provincie Judea, wil zijn nauwe band met Ben Hur misbruiken in zijn strijd tegen de inwoners van Jeruzalem, die zich al jarenlang verzetten tegen het Romeinse gezag.

Annihilation Earth

Genre: Sci-fi
Tijd/zender:22:00/RTL7 

In een apocalyptische wereld levert een netwerk van deeltjesversnellers goedkope energie aan westerse landen. Wanneer een terroristische aanslag een van de deeltjesversnellers uitschakelt, raakt het hele systeem in gevaar. De enige wetenschappers die de kettingreactie kunnen stoppen, en de wereld kunnen redden, worden gedwarsboomd door de paranoia die heerst in de politieke wereld.

Samurai Girl: Book of the heart

Genre: Horror
Tijd/zender:23:55/SBS6

De 19-jarige Heaven is de geadopteerde dochter van een van Japans rijkste en machtigste families. Wanneer ze naar San Francisco reist voor een uithuwelijking aan de zoon van een van haar vaders zakenrelaties, komt ze er al snel achter dat haar verleden is gekoppeld aan een eeuwenoude geheime profetie. Ze komt terecht in een strijd tussen goed en kwaad.

Bron: http://www.tvgids.tv

Serie in de spotlight

Elke week zetten we een serie in de spotlight. Dat kan een vreselijk nieuwe serie zijn, maar ook een vreselijk oude en zelfs iets daar exact tussenin. Maar dat het series zijn die je gezien Moet hebben, dat staat vast. 

A town called Eureka

Eigenzinnige sci-fi serie met Emmy-genomineerde special effects en vol komedie, actie en romantiek. US Marshall Jack Carter komt bij toeval in het stadje Eureka terecht en ontdekt dat hier de meest briljante en gestoorde mensen op de planeet wonen, allemaal met vreemde en prachtige uitvindingen die de veiligheid van de stad en soms de hele wereld in gevaar brengen. In seizoen 4 wordt iedereen besmet met een angstaanjagend virus, reizen vijf mensen terug naar de jaren veertig en heeft Carter helemaal genoeg van de manier waarop Grant achter Allison aan zit.

Bron

Waarom kijken?

Wetenschap (nou ja…niet helemaal) gecombineerd met comedy en een aantal kick ass special effects, tel daarbij op de onhandige Sheriff Carter, ingewikkelde (maar niet té ingewikkelde) verhaallijnen (denk alternatieve tijdlijnen), romantiek (will he get the girl?) en een pratend huis. Moet ik meer zeggen? Een seizoen Eureka is prima kijkvoer voor op een brakke zondag.

0 Shares:
Dit artikel is 2.500 keer gelezen