LinkedIn zegt geen meldingen te hebben ontvangen van gebruikers waarvan het profiel zou zijn gehacked. Op basis van onderzoek hebben zij profielen die gevaar liepen, afgesloten en zijn de betreffende gebruikers gemaild met instructies. Geen mailtje gehad? Dan loop jij niet het gevaar dat je profiel wordt gehackt. Volgens LinkedIn… Ik heb mijn wachtwoord toch maar even aangepast.

 

Reputatie staat op het spel  LinkedIn privacy

De manier waarop LinkedIn reageert op de diefstal van de ruim zes miljoen wachtwoorden speelt een cruciale rol in de toekomstige reputatie van het sociale netwerk voor zakelijke professionals. Een zeer interessante doelgroep voor hackers. De vraag is nu of er wel genoeg wordt gedaan om de gegevens van de 160 miljoen veilig te stellen.

Volgens Reuters hebben cyber-security experts het bedrijf gewaarschuwd dat het nog meer gegevens kan verliezen als de lek niet snel achterhaald wordt.

FBI

Forensisch experts zijn ingehuurd om samen met de bedrijfsingenieurs en de FBI de hack tot op de bodem uit te zoeken. Het bedrijf geeft aan niet te weten of er naast wachtwoorden ook andere profielinformatie zijn gestolen.

Gevolg

Ik ben zeer benieuwd wat voor gevolgen dit incident heeft voor LinkedIn. Het is zeer waarschijnlijk dat het aantal aanmeldingen en het gebruik omlaag gaan. Aan de andere kant, als er geen meldingen komen van gehackte profielen en LinkedIn ontvangt geen klachten wat hiermee te maken heeft, zou het zomaar kunnen dat we het volgende maand allemaal alweer vergeten zijn.

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 2.845 keer gelezen