Oplettende Foursquare twitterfans hebben de afgelopen dagen ongetwijfeld een aantal teasende berichten voorbij zien komen met #allnew4sq. Met kleine beetjes informatie over en screenshots van de features in de vernieuwde Foursquare app. Volgens de berichten wordt de nieuwe versie a.s. vandaag gelanceerd.

Check(in)mate

In den beginne draaide Foursquare om het inchecken op locaties, het competitie-element, punten verdienen en burgemeester (mayor) van een locatie worden. Lang niet iedereen wil echter altijd maar aan de hele wereld laten weten waar hij is, niet iedereen is dol op spelletjes. Dus wat moet je er in zo’n geval mee?

Kijk eens om je heen!

Het lijkt erop dat Foursquare de niet-zo-vaak-incheckende gebruiker steeds verder tegemoet komt. De informatie over locaties krijgt een centralere rol, die verder lijkt te bouwen op de ‘Explore’ functie in de huidige app. Hiermee kon je al op zoek naar restaurants, winkels, aanbiedingen en andere zaken bij jou in de buurt, zonder dat je ook maar ergens hoefde in te checken.

In de nieuwe app wordt deze informatie in een plattegrond getoond, inclusief hoeveel van je vrienden ergens al geweest zijn. Een soort gepersonaliseerde Google Maps dus.

Maak het of kraak het

‘Like the places you love. The #allnew4sq is coming this Thursday with hearts. And broken hearts.’

Laten weten wat je van een locatie vindt, wordt straks zo te zien ook een stuk eenvoudiger.
(Hopelijk inspireert dit Facebook om nu ook ein-de-lijk eens met de dislike button te komen, maar ik denk het niet.)

Verleidelijke tips

Eén van de screenshots laat zien dat de nieuwe app ook een stapje verder gaat door je uit zichzelf tips te geven over leuke locaties in de buurt.

Ik ben wel heel erg benieuwd hoe dat er in de praktijk uit komt te zien, of eigenlijk meer, hoe goed dat werkt. Of ik tips gebaseerd op mijn incheckgedrag, likes, dislikes en of vrienden. Of slechts tips van algemene aard, die me al snel gaan vervelen?

Daarnaast ben ik natuurlijk ook nieuwsgierig naar wat de mogelijkheden en onmogelijkheden voor zakelijk gebruik zullen zijn met deze nieuwe features.  Het lijkt me in ieder geval de moeite van het updaten en testen wel waard.

 

 

 

 

0 Shares:
Dit artikel is 1.998 keer gelezen