Eindelijk, na lang wikken en wegen, heb ik ‘m gekocht en ligt hij op tafel te glimmen: mijn nieuwe Samsung tablet. Is dit nu echt waar ik zo naar heb uitgezien? Een korte impressie.

Uitpakfeestje

Tevoren had ik aardig wat eisen gesteld waaraan mijn nieuwe tablet moest voldoen. Haarscherp beeld, Ice cream sandwich (Android4) , voldoende aansluitmogelijkheden (bijvoorbeeld USB), de tablet moest flash kunnen afspelen en hij moest stevig genoeg zijn. De Samsung Galaxy Tab2 had deze eigenschappen op papier allemaal.  Maar wat zijn mijn eerste indrukken? In computerbladen wordt wel eens van unboxingparty gesproken. Ik houd het gewoon op een uitpakfeestje.

Toen ik de doos openmaakte schrok ik eerst wel even: een minuscuul klein boekje vormde de enige uitleg van dit felbegeerde speeltje. Zou ik het daarmee redden? Verder zat er een oplader bij en daar moest ik het mee doen. Gelukkig zat er nog een beetje stroom in de accu. Ik hoefde geen uren te wachten voordat ik de tablet kon uitproberen. In no time kon ik beginnen.

Strak

Het eerste wat me opvalt aan de tablet zelf  is het strakke design van het apparaat. Bijna zonde om ‘m aan te zetten. Eenmaal opgestart verschijnen een paar korte vragen en kan ik beginnen: veel handiger dan Windows. Toch moet ik mijn weg nog wel vinden, zo zonder handleiding. Er staan al heel wat programma’s op de tablet, maar mijn favoriete browser, fotoprogramma, en muziekprogramma staan er allemaal niet bij. Dus is het eerst een poosje programma’s zoeken en installeren.

Het beeld is fantastisch. Ook bij daglicht is het scherm prima te lezen. Een programma als Flipboard is werkelijk een genot om naar te kijken. Het geluid van de speakers aan de voorkant valt me helemaal niet tegen, maar de grootste verrassing is voor mij de accu. Bij mijn smartphone ben ik gewend dat ik iedere dag de lader er aan hang. Mijn tablet doet het wel een aantal dagen voordat de accu leeg is, een verademing.

Smetvrees

Toch zijn er ook wat minpuntjes. Zo vind ik het schrijven van een korte blog zoals deze, niet erg lekker gaan op de tablet. Inmiddels ben ik weer op mijn netboekje gaat tikken. Wat ook niet meevalt, is dat ik de ‘killing application’ nog niet heb ontdekt. Dat ene programma waarom ik alleen nog maar mijn tablet zal pakken… ik heb het nog niet gevonden. Een ander nadeel van een tablet is dat je aan het poetsen blijft, iedere vinger zie je. Je zou er bijna smetvrees van krijgen!

 

0 Shares:
2 comments
  1. Ik wist niet dat flipboard ook voor android verkrijgbaar is. Zoeken in google play store levert wat dat betreft nog steeds niks op.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.471 keer gelezen